Vienuolika filmų varžosi trečius metus rengiamame Rytų ir Vidurio Europos filmų konkurse. Iš jų bus renkamas geriausias filmas, dar dvi kino juostos bus apdovanotos specialiais prizais. Konkursinėje programoje filmų varžybas koordinuoja komisijos pirmininkas režisierius Milcho Manchevski iš Makedonijos. Komisijos komandoje dirba prodiuserė Nadia Turincev iš Prancūzijos, režisierius ir operatorius Fredas Kelemenas iš Vokietijos, Prancūzijoje gyvenanti lietuvių kilmės scenaristė, režisierė, aktorė Alantė Kavaitė ir Amerikos kino fondo direktorius Garis Makvėjus (Gary McVey) iš JAV. Antrus metus savo verdiktą apie geriausią filmą tars ir tarptautinės nepriklausomų kino teatrų asociacijos CICAE žiuri nariai iš Maltos, Jungtinės Karalystės ir Vengrijos.

Nugalėtojai bus paskelbti "Kino pavasario" uždarymo ceremonijoje ketvirtadienį.

"Kino pavasario" rengėjai kasdien skelbia ir populiariausių dienos filmų penketukus. Pritrūkus vietų į kai kuriuos festivalio filmus, antrąjį festivalio savaitgalį organizatoriams teko surengti net penkis papildomus populiariausių filmų seansus. Tarp kartojamų filmų yra ir dokumentinė juosta - milžiniško populiarumo sulaukęs "Oskaro" laimėtojas "Savų darbas" (JAV).

Dėl žiūrovų dėmesio ir "žiūroviškiausio" filmo titulo pagrindinėje programoje "Horizontai" konkuruoja 54 juostos - geriausi, įsimintiniausi įvairių tarptautinių festivalių darbai.

Didžiausias tarptautinis kino renginys Lietuvoje "Kino pavasaris", ketvirtadienį atsisveikinsiantis su Vilniumi, iškeliaus pas Kauno žiūrovus. Balandžio 1- 7 dienomis kauniečiai kino teatre "Forum Cinemas" turės galimybę pamatyti 18 festivalio filmų. Vėliau "Kino pavasaris" viešės Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Šiais metais į Vilnių ir kitus didžiuosius Lietuvos miestus atveža beveik 130 filmų, sukurtų 2010-2011 metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją