Apie paukščius ir žmones/Bird People

Režisierius – Pascale Ferran
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Tai dviejų veiksmų istorija. Pirmojoje pasakojama apie amerikietį verslininką Garį Niumaną, kuris Paryžiuje laukia skrydžio į verslo susitikimą Dubajuje. Jis apsistoja Šarlio de Golio oro uosto viešbutyje ir čia jį ištinka krizė: jis palieka darbą, savo žmoną bei vaikus. Kita istorija apie dvidešimtmetę kambarinę Odri, kuri domisi viešbučio svečių gyvenimu, nors šie kartais ir nedėkingi. Be to, ją vargina viršvalandžiai. Vieną naktį, kai ant viešbučio stogo nutinka netikėtas dalykas, Gario ir Odri keliai susikerta.

Edenas/Eden

Režisierė – Mia Hansen-Løve
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Tai filmas apie house muzikos pasaulį. Praeito amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje Polas Valė pradeda domėtis house muzika ir tampa populiariu didžėjumi. Jis su draugu Stenu suformuoja garage muzikos duetą „Cheers“, o jų pažįstami Tomas ir Gai-Menas įkuria dabar visiems žinomą grupę „Daft Punk“. House muzikai vis labiau traukiantis iš paribių ir tampant populiaresnei, vaikinai nebeapsiriboja tik Paryžiumi: jie kviečiami koncertuoti į Niujorką, Čikagą. Tačiau visi vakarėliai anksčiau ar vėliau turi baigtis, nes keičiasi laikai, nulemiantys tolesnį jų gyvenimą.

Laukinis gyvenimas/Wild Life

Režisierius – Cédric Kahn
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Nebegalėdama pakęsti klajokliško gyvenimo motina su trimis vaikais pabėga nuo savo vyro. Jie apsistoja pas moters tėvus, vaikai nuprausiami, jiems sutvarkomi plaukai ir taip jie paruošiami reintegracijai į prancūzų visuomenę. Tačiau ramybėje jų nepalieka vaikų tėvas Pako, kuris su šeima daugiau nei dešimtmetį gyveno nomadišką gyvenimą ir neketina atsisakyti savo idealų. Pako trokšta apsaugoti vaikus nuo korupcijos ir vartotojiškumo, nori gyventi pagal gamtos diktuojamą ritmą. Galiausiai jam pavyksta pasiimti sūnus su savimi, tačiau šiems bręstant ir tapus pilnamečiams atsiranda noras maištauti ir prieš tėvą, ir prieš gamtos idilę.

Mažasis Kenkenas/Li'l Quinquin

Režisierius – Bruno Dumont
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Kai Prancūzijos provincijoje Antrojo pasaulinio karo apleistame bunkeryje atrandama negyva karvė, o jos viduje žmogaus kūno dalys, bylą paskiriamas tirti kapitonas Van der Veidenas. Jam asistuoja policininkas Karpentjė, kurio vairavimo pavydėtų ne vienas. Tačiau atsiranda ir antra negyva karvė, ir trečia, o Van der Veidenas su Karpentjė byloje tai pasistūmėja du žingsnius į priekį, tai sugrįžta tris atgal. Rodos, visas miestelis kažką slepia. Policininkų duetui niekas nepadeda, o kur dar koją vis kišantis būrys nepraustaburnių paauglių, kuriems vadovauja mažasis Kenkenas.

Šlovės kaina/The Price of Fame

Režisierius – Xavier Beauvois
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Ant Ženevos ežero krantų įsikūręs Vevė miestelis. Aštuoniasdešimtųjų pabaiga. Iš kalėjimo paleidžiamas keturiasdešimtmetis belgas Edis, jį pasitinka draugas Osmanas. Jie sutarė: Osmanas leis Edžiui apsistoti jo pašiūrėje, jei šis padės jam prižiūrėti septynmetę dukterį Samirą, kol jos motina guli ligoninėje. Kalėdų metas, tačiau dėl kenčiamo skurdo Edis gana piktas. Per televiziją pranešama, kad mirė Charlie Chaplinas, taip pat atskleidžiama visa tiesa apie jo susikrautą turtą. Edis pradeda svajoti... ir sugalvoja beprotišką planą: kas būtų, jei jie pavogtų įžymybės lavoną ir iš šeimos pareikalautų solidžios išpirkos?

Vakarėlių liūtė/Party Girl

Režisieriai: Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Samuel Theis
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Anželika beveik visą savo gyvenimą praleido dirbdama palydove naktiniuose klubuose. Keturių vaikų motina jauniausią dukterį atidavė įvaikinti. Beveik šešiasdešimties moteris vis dar mėgsta vakarėlius. Egzistenciniai klausimai ją pradeda kamuoti tuomet, kai pasiperša vienas jos nuolatinių klientų Mišelis. Santuoka reikštų ramų buvimą sėdint namuose, visiškai atsižadant naktinio gyvenimo. Artėjant vestuvių dienai Anželika vis labiau pradeda abejoti savo sprendimu. Ji susikviečia visus vaikus ir tikisi, kad jie padės išspręsti šią gyvenimo dilemą. Filmas paremtas tikra istorija.

Viltis/Hope

Režisierius – Boris Lojkine
Šalis – Prancūzija
Metai – 2014

Sacharos dykumoje pilna afrikiečių, kurie planuoja, kaip nelegaliai patekti į Europą. Čia susitinka kamerūnietis Leonardas ir nigerietė Viltis, kurią vaikinas išgelbsti nuo kitų vyrų priekabių. Atšiauriame nelegalų pasaulyje norint jaustis saugiai reikia likti šalia savų žmonių ir vengti kitų tautų getų. Tad atsidūręs Kamerūno gete Leonardas privalo vesti Viltį, kad galėtų užsidirbti pinigų ją parduodamas prostitucijai. Tačiau ilgai šioje bendruomenėje jie neužsilieka. Leonardas ir Viltis myli vienas kitą kaip įmano ir abu pasirengę padaryti viską, kad tik patektų į Europą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją