„Žiūrovai – geriausi kritikai, kurių visada paisome. Džiugu, kad jų nuomonės tampa tiek rekomendacijomis potencialiai auditorijai, tiek reikšmingomis gairėmis mums patiems dirbant su festivalio programa,“ – sako Tarptautinio Kauno kino festivalio viešųjų ryšių koordinatorė Giedrė Ramonė.

Kuo kroatų komedija aktuali mums, lietuviams? Anot filmo platintojų Lietuvoje, panašumų tarp dviejų tautų yra daugiau, nei esame linkę manyti. Abi visuomenės yra katalikiškos bei ne tik vadovaujasi panašiomis moralinėmis normomis, tačiau ir prietarais. Kai pastarieji pavaizduojami ironiškai – juokiamės atpažindami save.

Vinko Brešano komedija "Kunigo vaikai"

Nuotaikingos ir įtaigios „Kunigo vaikų“ istorijos centre – jaunas kunigas, ką tik atvykęs dirbti į naują parapiją. Jis pasibaisėja, išvydęs daugybę laidotuvių, o dar prasčiau jį nuteikia nepaprastai mažas vaikų gimstamumas. Vienos išpažinties metu jis tariasi supratęs problemą ir nusprendžia padidinti bendruomenės gimstamumą gana originaliais būdais.

Komedijos autorius V. Brešanas laikomas vienu talentingiausiu šiuolaikinių Kroatijos režisierių. Jo filmai – tarsi socialinis veidrodis, kritiškai ir sąmojingai atspindintis šių dienų šalies visuomenės realijas, įpročius ir ydas.

Filmo premjera numatoma „Kino po žvaigždėmis“ didžiosios sezono uždarymo savaitės vakare Vilniuje rugpjūčio 30 d. 22:00 val. Sostinėje „Kunigo vaikai“ suksis „Skalvijos“ kino centre rugpjūčio 29 d.–rugsėjo 17 d., kino teatre „Pasaka“ rugsėjo 2–4 d. Kauno žiūrovai filmą išvysti galės rugpjūčio 29 d.–rugsėjo 7 d. „Romuvoje“. Rugsėjį filmas taip pat keliaus į Šiaulius bei Panevėžį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją