Ketvirtadienis – legendiniam „Lituanikos” skrydžiui atminti

Liepos 15-osios vakarą programa „Apie laisvę. Lietuviškai“ pakvies žiūrovus dideliame ekrane prisiminti populiariausią lietuvišką filmą „Skrydis per Atlantą”, kurį yra matę daugiau nei 647 tūkst. Lietuvos gyventojų. 1983-aisiais režisieriaus Raimondo Vabalo sukurtą istorinį meninį filmą apie lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno kelionę pristatys kostiumų dailininkė, režisieriaus žmona ir artimiausia bendražygė Irena Vabalienė. Ją kalbins kino ir televizijos kritikas Skirmantas Valiulis.

„Manau, kad „Skrydis per Atlantą“ – geriausias Lietuvoje sukurtas istorinis patriotinis filmas. Abejoju, ar per ateinantį dešimtmetį mūsų šalyje bus sukurtas geresnis šio žanro filmas“, - viename interviu yra pripažinusi ir kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Pasimatymas kine su filmų „Šokoladas” bei „Sidro namų taisyklės” režisieriumi

Liepos 16-ąją, nusileidus saulei, „Kinas po žvaigždėmis” pakvies praleisti penktadienio vakarą itin romantiškai su režisieriaus Lasse Hallström filmu „Brangusis Džonai”. Švedų kilmės kino režisierius, kurį kino mėgėjai prisimena iš populiarių filmų „Šokoladas” bei „Sidro namų taisyklės”, šį sykį gilinasi į pirmosios meilės aistras. Ar pirmoji meilė gali tęstis visą gyvenimą? Pagal Nicolaso Sparkso bestselerį sukurtas „Brangusis Džonai" jau pateko į kino istoriją kaip filmas, iš pirmos vietos išstūmęs Jameso Camerono „Įsikūnijimą", kuris dominavo JAV topų viršūnėse du mėnesius.

Šeštadienį – abejingų nepaliekanti istorija

„Kino po žvaigždėmis” programa „Pasaka classics” liepos 17 dieną rodys ispanų režisierių Alvaro Pastor ir Antonio Naharro kūrinį „Aš taip pat“. Debiutuojančių režisierių drama švyti skirtingiausiais emocijų spinduliais. Šis filmas yra ir rimtas, ir žiūroviškas, ir linksmas, ir liūdnas, jautrus ir graudus, ir romantiškas, ir sukrečiantis, provokuojantis ir autentiškas.

Danieliui 34-eri, jis sąmojingas, protingas ir mielas. Jis įsimyli kolegę Laurą, tačiau ši negali jam atsakyti tuo pačiu dėl vienos labai delikačios detalės: Danielis turi Dauno sindromą. Pagrindinį herojų suvaidinęs Pablo Pineda iš tiesų yra pirmasis Europoje žmogus su Dauno sindromu, turintis aukštąjį išsilavinimą.

Filmas pelnė prizus už geriausią aktorių vaidybą, taip pat apdovanotas „Goya“ premijomis. 2010 m. filmas buvo įtrauktas į Sandanso kino festivalio konkursinę programą, pelnė publikos simpatijų prizą Roterdame.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją