Per Nerį seniai nebėra kelto, o į seniūniją, esančią už 12 kilometrų, nevažinėja autobusas. Vaikai kasdien valtelėmis turi perplaukti upę ir apie 3 kilometrus keliauti į Ruklos mokyklą. Saleninkų žmonės verčiasi atsitiktiniais darbais, gyvena iš pašalpų, pensijų. Kaip moka, taip lipdo savo, savo vaikų ir vaikaičių gyvenimus.

Pusvalandžio trukmės kūrinys Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimuose pripažintas geriausiu metų dokumentiniu filmu ir apdovanotas lietuvišku oskaru – „Sidabrine gerve“.

Panevėžio gyventojus ir miesto svečius, bendradarbiaudami su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, taip pat kviečiame išvysti filmą „Aš tave žinau“ (Rež. Dovilė Šarutytė, Lietuva, 2009 m., 0:32). Dėmesys istorijoje sutelkiamas į pagrindinę veikėją Uršulę – penkiolikmetė mergina, kuriai darosi ankšta savo kambaryje, savo kieme, savo mokykloje, savyje. Ji įsimyli, nusivilia, praregi. Kaip reikia gyventi, kaip elgtis vienoj ar kitoj situacijoj, kas yra teisinga?

Koks svarbus yra tas pirmas patyrimas, kai nežinai, kas tie santykiai ir kaip jie turi prasidėti, kai atrodo, kad gyvenimas turėtų būti kažkoks kitoks, kitaip turėtų klostytis, bet nesupranti kas negerai, kai sekioji iš paskos vedamas smalsumo, nes nežinai, kaip gali būti kitaip, nes nežinai, kaip turi būti. Šis filmas pripažintas geriausiu lietuvišku trumpametražiu filmu 2010 metais ir gavo „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą.
Kinas po atviru dangumi jau šį penktadienį, Laisvės aikštėje, 21.30 val. Nepraleiskite progos pasimėgauti šiuolaikinio lietuviško kino lobynu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją