„Medžioklės sezono“ pajamos smuko tik lygiai ketvirtadaliu, palyginus su premjeriniu savaitgaliu. Lietuviškai įgarsinta animacinė juosta uždirbo 224,7 tūkst. litų ir iš viso savo sąskaitoje turi 673 tūkst. Kadangi ši savaitė didžiajai daliai moksleivių yra atostogų savaitė, tikėtina, jog jau po kito savaitgalio Lietuvos kino rinka turės naują milijonierių.

Iki šiol daugiau nei milijoną litų yra pavykę uždirbti tik „Titanikui“, „Ledynmečiui 2“ ir „Da Vinčio kodui“.

Didžioji praėjusio penktadienio premjera – siaubo juosta „Pjūklas 3“ - per tris dienas uždirbo 100,9 tūkst. litų ir debiutavo antrojoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje.

Sunku prisiminti savaitgalį, per kurį net du filmai Lietuvoje sugebėtų uždirbti šešiaženkles sumas. „Pjūklas 3“ daugiau nei dvigubai aplenkė pirmtaką „Pjūklą 2“, kuris buvo rodytas šių metų sausį. Juostą platinati „Acme Film“ pasistengė, jog Lietuvoje įvyktų pasaulinė šlykščiais vaizdais pasižyminčio filmo premjera taip sutriuškindama interneto piratus.

Ta pati „Acme Film“ praėjusį penktadienį pristatė ir dar vieną pasaulinę premjerą – Kanų, Venecijos ir San Sebastijano išgirtą juostą „Babelis“, kurioje pagrindinius vaidmenis sukūrė Bradas Pittas ir Cate Blanchett.

Į rimtąjį žiūrovą besiorientuojantis filmas sugebėjo atlaikyti kaip niekada didelę konkurenciją ir, uždirbęs 34,8 tūkst. litų, debiutavo ketvirtojoje pajamingiausių filmų sąrašo Lietuvoje vietoje. Įprasta, jog į solidžią auditoriją orientuotų juostų pajamos smunka gana lėtai, todėl „Babelis“ turėtų sugebėti uždirbti 100 tūkst. litų.

Panašiam žiūrovui skirta Martino Scorsesės juosta „Infiltruoti“ iš antrosios pelningiausių filmų sąrašo pozicijos pasitraukė į trečiąją, ir, per antrąjį demonstravimo savaigalį uždirbęs 35,6 tūkst. litų, iš viso savo kasoje jau turi 119 tūkst.

Šeštojoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje debiutavo paaugliška komedija „Džonui Takeriui – mirtis!“, kuriai pavyko surinkti 26,5 tūkst. litų. Kadangi tikslinės filmo auditorijos dabar laukia atostogos, tikėtina, jog filmas Lietuvoje gali pasiekti neblogų finansinių rezultatų.

Ateinantį savaitgalį Lietuvos ir viso pasaulio kino teatrus pasieks komedija „Boratas. Kaip šaunusis Kazakhstano žurnalistas Amerikoje patirtį graibstė“. JAV atlikus papildomus rinkos tyrimus paaiškėjo, jog laukiamas filmo populiarumas yra gerokai perdėtas, todėl vietoj planuotų 2500 kino teatrų, juostą pasieks tik 800 salių.

Tuo tarpu Lietuvoje didžiausią kino rinkos pyrago dalį atsiriekianti kompanija „Forum Cinemas“ jau daugiau nei savaitę sėkmingai parduoda bilietus į Borato nuotykių seansus pirmosiomis filmo demonstravimo dienomis.

Rimtesnio kino žiūrovai sulauks dar vienos naujienos – dviem mėnesiais nei JAV Lietuvoje bus pradėta demonstruoti futuristinė veiksmo juosta „Žmonių vaikai“, palankiai sutikta Venecijos kino festivalyje. „Žmonių vaikai“ yra kur kas žiūroviškesnis filmas nei „Infiltruoti“ ar „Babelis“, todėl, jeigu pavyks atlaikyti konkurenciją, juosta turi šansą pasiekti neblogesnių finansinių rezultatų. „Žmonių vaikams“ koją pakišti gali tik ne toks garsus aktorių sąrašas – Clive Owenas ir Julianne Moore yra kur kas mažiau populiarūs nei Leonardo DiCaprio ir Jackas Nicholsonas („Infiltruoti“) ar Bradas Pittas ir Cate Blanchett („Babelis“).

Ateinatį savaitgalį Lietuvos kino teatruose pasirodys dar vienas tik ką susuktas filmas – tai Rusijoje sukurta juosta „Gimęs teisti“. Pačius geriausius istorijoje laikus išgyvenančioje kino rinkoje platintojai pradėjo stengtis kur kas labiau – per paskutinį mėnesį daugiau nei pusė premjerų Lietuvoje įvyko vos filmams pasirodžius Vakarų kino teatruose.