Ketvirtadienio vakarą renginys prasidės debiutiniu V. Mainelytės filmu „Vyrų vasara“. 1970 m. režisieriaus Marijono Giedrio sukurtas filmas pasakoja apie pokario Lietuvos kovas. Pagrindiniai filmo herojai – broliai dvyniai, kurių panašumas leidžia NKVD įvykdyti partizanų naikinimo operaciją. Puikus šio filmo aktorių ansamblis: J.Budraitis, A. Šurna, R. Adomaitis, V. Mainelytė ir D. Mažeikaitė.

Penktadienio vakarą vyks režisieriaus Gyčio Lukšo dramos „Vasara baigiasi rudenį“ peržiūra. Tai vienišos vyrą palaidojusios moters istorija. Nugalėti vienatvę ir grumtis su rutina Mildai padeda auganti dukrelė Laimutė. Netikėtai dviejų kaimo moterų kasdienybę sudrumsčia į sodybą atklydę darbo vasarą ieškantys vyrai – tėvas ir sūnus. Netrukus juodu ima varžytis dėl Mildos. Suartėjimas su sūnumi neatneša Mildai džiaugsmo – kaimo moteris tik dar labiau užsisklendžia savyje. Realistinę filmo nuotaiką sustiprina liūdnas ir prislegiantis finalas.

„Kino po žvaigždėmis“ savaitė baigsis filmu, priklausančiu „Auksinei lietuviško kino kolekcijai“ – tai žymiausi XX a. lietuvių režisierių kino filmai, tikra Lietuvos kino klasika. „Velnio nuotaka“ – pirmasis lietuvių miuziklas, sukurtas pagal Kazio Borutos knygą „Baltaragio malūnas“. Tai pasakojimas apie amžinąją gėrio ir blogio kovą, gerųjų gyvenimo ir meilės pradų triumfą. 1973 m. Arūno Žebriūno sukurtume filme vaidina V. Mainelytė, G. Girdvainis, V. Simčičius, R. Varnaitė, B. Babkauskas, J. Meškauskas.

„Kino po žvaigždėmis“ seansai vyksta Šiuolaikinio meno centro kiemelyje (Vokiečių g. 2) nuo 22.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)