Režisierius R.Marcinkus, kurio trumpametražiai filmai “Pravalas” ir “Game over” rodyti tarptautiniame kino festivalyje “Kino pavasaris”, pats ne vienerius metus dirbo operatoriumi televizijoje.

”Bet šiuo metu esu įsimylėjęs kiną ir noriu būti jam ištikimas. Televizija - sūrainis. Greitai pagamini, greitai suvalgai, greitai pamiršti, kad valgei, dar ir nebrangiai kainuoja. O kinas - kaip didkepsnis. Užsisakius jo reikia gerokai ilgiau laukti, jis daug brangesnis, bet suvalgęs ilgai jauti sotumo jausmą”, - teigia R.Marcinkus.

Komedija “Valentinas vienas” šiuo metu laukia Lietuvių kino akademijos (LiKA) narių verdikto, o kino gerbėjų jau yra įvertinta. Autoriai gali džiaugtis žiūrimumo rekordais, uždirbtu pelnu.

“Filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas turi labai gerą uoslę. Jau beveik tampa taisykle, kad jei Žilvinas kuria filmą - jis bus sėkmingas, bent jau komerciškai, t.y. negulės lentynoje, o jį pažiūrės daug žiūrovų, - įsitikinęs R.Marcinkus. - Manau, kad viena sėkmės priežasčių yra tai, kad filmas pasirodė reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje. Kino teatrų žiūrovams reikėjo tokio žanro filmo su lietuviškais aktoriais. Kita priežastis - aktorių vaidyba bei situacijos. Neveltui šis filmas privertė nusišypsoti ne vieną žiūrovą, o keli ir garsiai juokėsi”.

Paklaustas apie “popsą” kine režisierius pabrėžia, kad filmai yra kuriami, idant juos žiūrėtų. Jei filmas suranda žiūrovą - nebesvarbu, koks jo žanras. Puikaus filmo pavyzdžiu jis pateikia didžiulį įspūdį palikusią prancūzų juostą “Neliečiamieji”, kurioje labai paprastai ir nebanaliai papasakota dviejų skirtingų žmonių istorija.

Mantas Jankavičius filme "Expermenas"
R.Marcinkaus filme “Expermenas” nusifilmavo puiki aktorių komanda: Josifas Baliukevičius, Šarūnas Puidokas, “Sidabrinės gervės” laureatas Marius Repšys, „Auksinio scenos kryžiaus“ savininkė Toma Vaškevičiūtė, Severija Janušauskaitė. Režisieriaus iniciatyva juostoje taip pat įsiamžino bene populiariausi Lietuvos atlikėjai - Mantas Jankavičius ir Marijonas Mikutavičius. Vienas jų vaidina floristą, kitas - benamį.

Ar Mantas ir Marijonas filmuotis "Expermene" buvo pakviesti vien dėl populiarumo?

“Visų pirma norėjau, kad šie žmonės įkūnytų tam tikrus personažus. Manau, jiems puikiai pavyko. Antra - populiarumas. Kai nori nufilmuoti filmą ir tam neturi pinigų, darai bet ką, kad jų gautum, - prisipažįsta R.Marcinkus. - Jei paskambinęs rėmėjams pamini kelis žinomus žmones, kurie kadre galės atsigerti jų mineralinio ar suvalgyti gabalėlį picos, bent esi išklausomas iki galo. O kartais ir pasiseka.“

Režisierius džiaugiasi, kad „Expermenui“ pavyko surasti rėmėjų. Todėl į filmą buvo integruoti keli produktai. „Iš tiesų, mes iš to pasidarėme didžiulius pinigus, bet nei Mantas, nei Marijus apie tai nieko nežino”, - juokauja R.Marcinkus, patikindamas, kad visi aktoriai „Expermene“ vaidino nemokamai. - Lietuvoje aktoriai labai geranoriški jauniems kino kūrėjams. Ypač kai tai - mažabiudžetinis arba nebiudžetinis filmas. Man labai pasisekė, kad turėjau garbės dirbti su puikiais aktoriais, iš kurių daug pasimokiau”.

Ar šiais metais režisieriaus darbai pelnys ir profesionalų žiuri įvertinimą, paaiškės apdovanojimų “Sidabrinė gervė 2013” ceremonijos metu jau gegužės 11 d. 18.30 val. Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija. Apdovanojimų globėjas – premjeras Algirdas Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)