Be K. Knightley, įtempto siužeto politiniame trileryje „Vieša paslaptis“ taip pat vaidina Ralphas Fiennesas, Matt‘as Smith‘as, Matthew Goode‘as, Rhys‘as Ifans‘as, Tamsin Greig ir kiti žinomi britų aktoriai.

„Tuo metu, kai iš tiesų vyko filme pasakojami įvykiai, man tebuvo 18 metų, tad girdėjau apie juos, bet nesigilinau. Tik dabar imu suprasti, kas iš tiesų vyksta pasaulyje ir kiek daug mes nežinome, kiek visko slepiama nuo žmonijos. Istorija atvėrė man akis, neabejoju, kad atvers ir žiūrovams“, – pasakojo K. Knightley.

2001 m. rugsėjo 11-ąją Niujorke po teroristų išpuolių sugriuvę Pasaulio prekybos centro bokštai davė pradžią daugybei įvykių, veiksmų ir istorijų, pakeitusių pasaulio veidą. Vieną tokią istoriją pasakoja ir šis filmas, rašoma spaudos pranešime.

2003 m. sausio 31 d. Didžiosios Britanijos žvalgybos Vyriausybiniame komunikacijos centre dirbusi vertėja Katerina Gan (akt. K. Knightley) perskaitė amerikiečių Nacionalinės saugumo agentūros darbuotojo Franko Kozos elektroninį laišką. Jame JAV saugumietis konfidencialiai prašė britų kolegų padėti įtaisyti pasiklausymo aparatūrą šešių valstybių atstovų Jungtinėse Tautose darbo kabinetuose. JAV žvalgybininko laiške buvo išreikšta viltis, kad slapta gautos informacijos pagalba diplomatus būtų galima paraginti apsispręsti teisingai ir balsuoti už rezoliuciją.

Sukrėsta dėl to, ką perskaitė, Katerina slapta atspausdino elektroninį laišką ir perdavė jį savo bičiuliui, turėjusiam ryšių su žiniasklaida. Kovo 3 dieną Katerina pamatė savo perduoto laiško kopiją išspausdintą pirmajame savaitraščio „The Observer“ puslapyje.

Paviešinta istorija iškėlė daugybę klausimų ir diskusijų apie valstybinio aparato savivaliavimą, neteisėtus veiksmus siekiant politikams reikalingo rezultato, žmogaus teises ir karinių veiksmų legalumą. Pasipiktinę britai išėjo į gatves, o Katerina suprato, kad valstybinis aparatas taip lengvai jos nepaleis. Mergina buvo apkaltinta valstybės išdavimu, o grėsmės šešėlis pakibo ne tik virš jos pačios, bet ir virš jos artimųjų bei draugų.

Pagal tikrą istoriją sukurto filmo „Vieša paslaptis“ premjera Lietuvoje – jau šį penktadienį, spalio 4 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)