Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerijos Spaudos skyrius, 2002 metais sukurtas filmas antradienį buvo rodytas Almatoje vykstančios Europos kino filmų savaitės metu.

Su šiuo Lietuvos kinematografininkų darbu susipažino Almatos miesto gyventojai, diplomatinio korpuso atstovai ir lietuvių bendruomenės nariai.

Lietuviškas kino filmas buvo demonstruojamas lietuvių kalba su rusiškais subtitrais, todėl toli nuo tėvynės gyvenantys lietuviai turėjo galimybę žiūrėti filmą savo gimtąja kalba.

Pagrindinį vaidmenį ne vieno kino festivalio apdovanojimus pelniusioje "Nuomos sutartyje" atliko aktorė Larisa Kalpokaitė, taip pat filmavosi Dalia Michelevičiūtė, Tomas Tamošaitis, Viktoras Šinkariukas, Eglė Mikulionytė ir kiti.

Europos kino filmų savaitė Kazachstane rengiama kiekvienais metais Europos Komisijos delegacijos bei Europos Sąjungos (ES) šalių narių ir kandidačių ambasadų iniciatyva. Šiais metais ji prasidėjo iš karto po Europos dienos, gegužės 9-osios, ir tęsis iki šio penktadienio.

Europos kino filmų savaitės metu taip pat demonstruojami Graikijos, Čekijos, Nyderlandų, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Vengrijos, Prancūzijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Bulgarijos filmai. Kino renginį Almatoje pradėjo Europos Komisijos delegacijos bei ES pirmininkaujančios Graikijos atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją