Pažintį su šiuo autoriumi bus galima pagilinti filmų seansuose kino teatre „Romuva“ rugsėjo 27 d. 19 val., o 28 d. ir 29 d. 18.30., kur bus rodomas autoriaus kūrinys „Bestiariumas“ (pranc. Bestiaire, 2012) bei naujausia vaidybinė drama „Vik ir Flo pamatė lokį“ (pranc. Vic + Flo ont vu un ours, 2013), pristatyta 63-iajame Berlyno kino festivalyje bei įvertinta Alfredo Bauerio prizu už inovatyvumą. Po peržiūrų numatomos klausimų-atsakymų su autoriumi sesijos (renginius moderuoja kinoteoretikas Lukas Brašiškis).

„Smagu, kad festivalyje gausu pasaulinio lygio kino profesionalų. Denis Côté – vienas tokių. Pasaulio kino kritikai jį vadina vizionieriumi ir ypač vertina dėl originalaus požiūrio. Tai – vienas savičiausių šiuolaikinio Kanados kino autorių, kurio kūryba pasižymi naujų požiūrio taškų paieška, minimalizmu, koncentracija į veikėją ir stipriu emociniu užtaisu. “, – sako kino teoretikas L. Brašiškis.

Režisierius ir prodiuseris D. Côté (g. 1973 m.) baigė menų ir kino studijas, dirbo radijo laidų vedėju ir kino kritiku kultūros žurnale, buvo Kvebeko filmų kritikų asociacijos viceprezidentas. Yra sukūręs keliolika trumpo metro bei aštuonis ilgametražius filmus.

Debiutinis pilnametražis autoriaus filmas apdovanotas prestižiniame Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje (Šveicarija). Lokarne pripažinimo sulaukė ir kiti du jo filmai, pelnę „Sidabrinius leopardus“ už geriausią režisūrą.

Tarptautiniame Kauno kino festivalyje rodomas „Bestiariumas“ – tai kelionė į dvigubą zoologijos sodą, kur žmonės ir gyvūnai atsiduria akistatoje vieni su kitais. Įtaigus filmas „Vik ir Flo pamatė lokį“ su Denis'iui Côté būdinga aštria ironija pasakoja iš pažiūros ramioje Kanados provincijoje vykstančią neeilinę intriguojančią dramą.

Festivalis kviečia ir į daugiau įvairaus formato reginių – seansų, susitikimų, diskusijų, dirbtuvių su kino profesionalais, muzikinių numerių ir kt. Septintasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyksta 2013 m. rugsėjo 25 – spalio 6 d. Kaune. Vilniuje festivalis svečiuosis spalio 2–13 d., Panevėžyje – spalio 11-13 d., Klaipėdoje spalio 18-20 d., Šiauliuose – spalio 18-20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją