„Man tai didelė garbė – būti išrinktai žiuri prezidente“, - sakoma 59 metų režisierės pareiškime.

„Tiesą sakant, negaliu sulaukti“, - pridūrė J.Campion, kuri Kanų vertinimo komisijos pirmininko poste pakeis pernai dirbusį Steveną Spielbergą.

67-asis Kanų festivalis šiame Pietų Prancūzijos kurorte vyks gegužės 14-25 dienomis.

J.Campion, kuri savo „Auksinę palmės šakelę“ 1993 metais gavo už „Pianiną“ (The Piano), taip pat žymi tuo, kad yra vienintelė dukart laureatė – jos trumpametražė „Žievelė“ (Peel) šios kategorijos „Auksinę palmės šakelę“ pelnė 1986-aisiais.

Pianinas“ 1993-aisiais buvo didelis laimėtojas ir už Atlanto, per Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų įteikimo ceremoniją – J.Campion gavo „Oskarą“ už geriausią scenarijų, o Holly Hunter ir Anna Paquin buvo pagerbtos atitinkamai geriausios aktorės ir geriausios antrojo plano aktorės statulėlėmis.

„Svarbi kino kūrėja ir nenuilstanti pionierė“ - taip Kanų festivalio organizatoriai pavadino J.Campion.

Ji nėra pirmoji moteris, vadovausianti Kanų vertinimo komisijai. 2009 metais tai darė aktorė Isabelle Huppert, o 1997-aisiais – aktorė Isabelle Adjani. 2001-aisiais šį darbą dirbo Ingmaro Bergmano mūza, norvegų aktorė Liv Ullmann, kuri ir pati yra režisavusi kelis filmus.

„(Kanai) yra mitinė vieta ir stebinanti vieta, kur aktoriai atsiskleidžia, filmai randa savo prodiuserius, kur daromos karjeros. Aš žinau, tai nutiko ir man“, - sakė J.Campion.

Menininkų šeimoje gimusi J.Campion studijavo antropologiją, paskui piešė, o dar vėliau ėmėsi kino.

Pernai ji buvo atvykusi į Kanus vadovauti trumpametražių filmų vertinimo komisijai.

Ji taip pat yra pelniusi kritikų ir žiūrovų pripažinimą už scenarijų 2013 metų televizijos miniserialui „Top of the Lake“, kuris buvo nufilmuotas Naujojoje Zelandijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją