Pretendentų į geriausio metų filmo titulą sąrašą gildija skelbia savo puslapyje internete. Ši organizacija vienija daugiau nei keturis tūkstančius prodiuserių, dirbančių tiek televizijoje, tiek kine.
Tarp garsiausių minėtajai gildijai priklausančių ar priklausiusių prodiuserių yra Jerry Bruckheimeris, Clintas Eastwoodas, Alfredas Hitchcockas ir Waltas Disney.

Gildijai priklauso ir tokie daugkartiniai „Oskarų“ laimėtojai kaip S. Spielbergas, Martinas Scorsese, Woody Allenas, Davidas Fincheris, A. Payne ir Bennetas Milleris.

Geriausio metų filmo kategorijoje nominuojami ir jų kurti filmai: S. Spielbergo „Karinis žirgas“, M. Scorsese „Hugo“, W. Alleno „Vidurnaktis Paryžiuje“ („Midnight in Paris“), D. Finčerio „Mergina su drakono tatuiruote“ („The Girl with the Dragon Tattoo“), A. Payne „Paveldėtojai“ ir B. Millerio juosta „Žmogus, pakeitęs viską“ („Moneyball“).
Pretendentų į geriausio filmo titulą dešimtuką užbaigia komedija „Sunokusios pamergės“ („Bridesmaids“) ir juosta su George Clooney „Purvini žaidimai“ („The Ides of March“).

Geriausiu animaciniu filmu pretenduoja tapti „Tintino nuotykiai“ („The Adventures of Tintin“), „Ratai 2“ („Cars 2“), „Kung Fu Panda 2“, „Batuotas Katinas Pūkis“ („Puss in Boots“) ir „Rango“.

Šioje kategorijoje Amerikos prodiuserių gildijos nuomonė praktiškai sutapo su Užsienio spaudos asociacijos Holivude pasirinkimu. Būtent pastaroji asociacija skiria „Auksinio gaublio“ apdovanojimus, svarba ir prestižu nusileidžiantiems tik legendiniams „Oskarams“.

Kovą dėl geriausios metų dokumentinės juostos pradėjo filmas „Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest“ ,“ Bill Cunningham New York“, „Project Nim“, „The Union“ ir garsaus Brazilijos lenktynininko istorija „Senna“.

Geriausiu komedijiniu serialu pretenduoja tapti „30 Rock“, „Choras“ („Glee“) ir „Moderni šeima“ („Modern Family), „Didžiojo sprogimo teorija“ („Big Bang Theory“) bei „Parks and Recreation“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją