„Garsinant filmą, su režisieriumi Remigijumi Sabuliu daug diskutavome, analizavome, norėdami pagrindinio filmo herojaus Artūro charakterį Lietuvos žiūrovams perteikti kuo tikslesnį, šarmingesnį, aktualesnį. Todėl jame susimaišė angliškos filmo versijos bei mano kūrybos jam suteiktos savybės“ , – sako teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorius Jonas Šarkus.

Pasak jo, Artūrą angliškai garsinęs škotų aktorius James McAvoy labai meistriškai įkūnijo šį personažą. „Jo labai platus balso diapazonas, stipri balsinė organika. Turėjau kur „stiebtis“. Be to, anglų kalba turi visai kitą garso bangavimą nei lietuvių, todėl labai dažnai teko keisti tekstus, loginius kirčius“, – sako J. Šarkus, kurio įgarsintus personažus Lietuvos kino žiūrovai jau girdėjo tokiuose filmuose kaip „Smurfai“, „Megamaindas“, „Kaip prisijaukinti slibiną“.

Aktoriaus filme „Kalėdų Senelio slaptoji tarnyba“ įgarsintas personažas jam pačiam įsiminė dėl ryžtingumo, gebėjimo vardan užsibrėžto tikslo ir noro daryti gerą kitiems įveikti savo baimes. „Artūras – toks pat kaip ir visi vaikai: naivus, šiltas, karštakošis, kartais žioplokas. Tačiau, lyginant su kitais, jis ryžtingiausias ir atkakliausias – vienintelis iš šeimos narių daro viską, kad nė vienas vaikas per Kalėdas neliktų be dovanos“, – apie pagrindinį filmo herojų sako J. Šarkus.

Jis įsitikinęs, kad šį filmą pamatę vaikai nesiliaus tikėję Kalėdų seneliu – priešingai, supras, jog apie kiekvieną jų kažkas galvoja ir jais rūpinasi. Tuo tarpu suaugusiems filmas turėtų priminti apie tai, kaip svarbu vaikams tikėti stebuklais, bei paskatinti paklausti savęs: galbūt magiški dalykai, kuriais suaugę nebetikime, iš tiesų egzistuoja?

Filmo „Kalėdų Senelio slaptoji tarnyba“ premjera prekybos ir pramogų centre „Ozas“ įsikūrusiame kino centre „Multikino“ – gruodžio 8 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją