„Režisieriui Edgarui Wrightui neįmanoma atsispirti. Jo vaizduotė beribė, genialių idėjų – pilna galva. Tačiau didžiausiu privalumu laikau idėją, jog muzika kine – ne mažiau svarbi, nei pats scenarijus. O muzikinis takelis filmui parinktas tobulai“, – sako vieną pagringinių vaidmenų sukūręs J. Foxxas.

Kaip rašoma "ACME Film" pranešime spaudai, muzika juostoje itin svarbi, nes idėja pačiam filmui ir gimė iš muzikinio vaizdo klipo. E. Wrightas šio filmo mintį galvoje nešiojosi ilgą laiką, tačiau vėliau nusprendė ją panaudoti režisuodamas britų elektroninės muzikos dueto „Mint Royale“ vaizdo klipą, kuriame melomanas vairuotojas iš nusikaltimo vietos padeda pasprukti banko plėšikams. Ta pati yra ir trilerio „Vaikis ant ratų“ idėja, o filme vienoje scenoje galima pamatyti ir per televizorių rodomą minėtąjį „Mint Royale“ vaizdo klipą.

Ne veltui pagrindiniam vaidmeniui režisierius išsirinko 23-jų Anselį Elgortą. Tai itin talentingas aktorius, jau spėjęs išgarsėti „Divergentės“ serijose. Be to, jis taip pat užsidirba dainuodamas bei didžėjaudamas, tad „Vaikio ant ratų“ vaidmeniui idealiai tiko.

„Prieš filmavimų pradžią sulaukiau J. Foxxo kvietimo pas jį į svečius. Atėjus jis nusprendė man pademonstruoti visą savo muzikos kolekciją, – juokiasi A. Elgortas. – O su K. Spacey dirbti buvo sena mano svajonė. Sutikite, jaunam aktoriui filmuotis su tokiomis žvaigždėmis...Kas gali būti geriau?“.

Jaunojo talento herojus trileryje „Vaikis ant ratų“ – tiesiog tobulas vairuotojas, kurio ausyse nuolat skamba muzika. Tai be galo patinka jo bosui Dokui (akt. K. Spacey), kadangi Vaikio darbas – po apiplėšimo pabėgti nuo bet ko, kas bando vytis Doko surinktą komandą. Kadangi vairavimas ir yra pagrindinė Vaikio aistra, pinigai jam rūpi ne itin – jam kur kas svarbiau, kad ausinėse skambėtų jo mėgstamas ritmas, o venomis plūstų adrenalinas. Šis iš pažiūros keistas jo bruožas kelia įtarimų nusikaltimo bendrininkams, ypač, impulsyviam ir psichopato bruožų turinčiam Batsui (akt. J. Foxxas).

Sutikęs svajonių merginą Deborą (akt. Lily James), Vaikis ryžtasi mesti juodus darbelius ir ima planuoti savo pasitraukimą. Tačiau Dokas priverčia jį imtis paskutiniojo darbelio, kuris jau nuo pat pradžių atrodo pasmerktas.

Kino kritikų liaupsinamas stilingas kriminalinis veiksmo trileris „Vaikis ant ratų“ į Lietuvą atvažiuoja jau birželio 30 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)