Atgijusios „Prieštarauk!“ tema – „Lengvieji narkotikai ir jų legalizavimas“. Rengėjai į internetu transliuotą laidą sukvietė nemažai žymių žmonių. Už narkotikų legalizavimą pasisakė žymiojo „Radioshow“ dueto narys Rimas Šapauskas, Viktoras Diawara iš grupės „Skamp“ bei VPU studentas Andrius.

Lengvų narkotikų legalizavimo priešininkų gretos buvo solidesnės. Šią barikadų pusę gynė Seimo narys Viktoras Uspaskich, Narkotikų centro direktorius Linas Gasiuliauskas bei šokių studijos „Flash“ vadovas Dainius Žebrauskas.

Taip pat prie pastarųjų netikėtai prisijungė 10 metų narkotikus vartojęs Romas.

Bene stipriausi argumentai už narkotikų legalizavimą buvo Rimo Šapausko, kurio nuomone, dabar neteisingai švaistomi pinigai kovai su prekyba narkotikais ir narkotikų prevencijai. Be to, anot R.Šapausko, svaigintis galima ir cigaretėmis ar alkoholiu, tad „lengvųjų“ narkotikų legalizavimas nieko iš esmės nepakeistų.

R.Šapausko nuomone, reiktų iš principo keisti kovos su narkotikais būdus. Kaip vieną iš variantų, šou verslo atstovas siūlė sukti reklaminius klipus, kuriuose savo neigiamą nuomonę apie narkotikus išsakytų autoritetingi žmonės. Pasak R.Šapausko, vienas iš tokių žmonių galėtų būti krepšininkas Arvydas Sabonis.

Laidos filmavime dalyvavo ir grupės „G&G Sindikatas“ narys Svaras, kuris taip pat išreiškė savo nuomonę apie kovą su narkotikais. Jo manymu, vietoje banalių reklaminių iškabų arba gatvėje dalijamų lapelių daug efektyviau būtų per televiziją parodyti abstinencijos sukeliamas kančias.

Gana netikėtai laidoje nuskambėjo ir Viktoro Uspaskich prisipažinimas apie tai, jog pastarasis „išgerdavo ir gana nemažai“, palydėtas audringos žiūrovų reakcijos. V.Uspaskichas susirinkusiems į laidos filmavimą išdalino bukletus apie narkotikų žalą. Pasak jo, narkotikų legalizuoti negalima, nes daugeliu atvejų apie narkotikus galvojantys jaunuoliai dar negali patys apsispręsti, kokį kelią jiems rinktis.

Apie tai, jog lengvieji narkotikai gali kelias link stipresnių psichotropinių medžiagų pasakojo 10 metų buvęs narkomanu Romas. Jo teigimu, statistika liudija, kad apie 90 proc. narkomanų savo „karjerą“ pradėjo būtent nuo marihuanos arba „žolės“, dėl kurios ir buvo diskutuojama laidoje.

Nuo „žolės“ su narkotikais pažintį pradėjo ir pats Romas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją