B. Cooperis giriamas už režisūrą ir vaidybą, o Lady Gaga įrodė, kad gali ne tik sėkmingai dainuoti, bet ir puikiai vaidinti. „Taip gimė žvaigždė“ jau susirinko nemažai „Auksinių gaublių“ nominacijų ir, kaip manoma, filmui bus itin sėkmingas visas ateinantis apdovanojimų sezonas.

Žinoma, kuriant tokio masto filmą būna daug užkadrinių paslapčių ir įdomių faktų. O žinant, kad tarp B. Cooperio ir Lady Gagos iš karto užsimezgė labai šiltas ryšys, bei turint omenyje visus kitus įdomius faktus apie šį filmą, jį žiūrėti dar įdomiau. Štai keli tokie faktai.

Tiesa, nemačiusieji šio filmo būkite atsargūs, nes galite perskaityti šiek tiek daugiau, nei norėtųsi žinoti prie žiūrint šią juostą.

Vieną filmo sceną įkvėpė realus Lady Gagos ir B. Cooperio susitikimas

Pirmą kartą B. Cooperis ir Lady Gaga susitiko prieš kelerius metus per laidos „Saturday Night Live“ filmavimą. Tačiau itin didelės reikšmės turėjo jų antrasis susitikimas. 2016 metais, po to, kai jau buvo pasirašęs sutartį dėl filmo „Taip gimė žvaigždė“, B. Cooperis ieškojo, kas galėtų suvaidinti Ally. Jis sudalyvavo viename labdaringame renginyje, skirtame padėti sergantiems vėžiu. Ten pasirodė ir Lady Gaga. Visa kita yra jau istorija.

B. Cooperis žurnalui „Vogue“ pasakojo: „Jos plaukai buvo sutepti geliu ir sušukuoti atgal ir ji dainavo „La Vie en Rose“. Aš tiesiog... pakilau į orą. Man labai patiko, kaip ji judėjo, kaip skambėjo jos balsas“.
Jis iš karto suprato, kad nori, jog ji nusifilmuotų jo filme. O tas pasirodymas įkvėpė ir vieną pirmųjų scenų filme, kai Ally dainuoja „La Vie en Rose“, ir Jacksonas Maine'as ją įsimyli.

Bradley Cooperis ir Lady Gaga filme "Taip gimė žvaigždė"

Lady Gaga žurnalui „Vogue“ pasakojo, kad, kai jie kitą dieną susitiko aptarti filmo, „tarp mūsų iš karto užsimezgė ryšys, mes iš karto supratome vienas kitą“. B. Cooperis iš esmės pasiūlė jai vaidmenį tą dieną, o vėliau jie kartu valgė spagečių su mėsos kukuliais.

Iš pradžių filmą turėjo režisuoti kitas žmogus, jame vaidinti – kiti aktoriai

Ketvirta „Taip gimė žvaigždė“ versija galėjo būti visai kitokia nei ta, kurią dalis mūsų jau matė. Kaip skelbia „Vogue“, iš pradžių filmą turėjo režisuoti Clintas Eastwoodas ir jis paprašė B. Cooperio suvaidinti Jacksoną. Kažkuriuo metu pastarasis perėmė ir režisieriaus vaidmenį. 2011 metais buvo skelbta, kad C. Eastwoodas esą kalbėjosi su Leonardo DiCaprio ir Beyoncé dėl galimybės vaidinti šioje juostoje.

Žurnalas „People“ skelbia, kad dar anksčiau Willas Smithas esą domėjosi šiuo filmu. Tiesa, jis norėjo vaidinti pagrindinį Jacksono vaidmenį, o ne juostą režisuoti. Teigiama, kad net jau buvo pasiektas susitarimas su „Sony Pictures“. O Ally vaidmenį esą turėjo atlikti Jennifer Lopez. Tačiau galiausiai idėja neprigijo, ir režisavimo reikalus perėmė B. Cooperis.

B. Cooperis ir Lady Gaga bendram darbui buvo susikūrę specialius kodinius žodžius

Po to, kai tarp Lady Gagos ir B. Cooperio iš karto užsimezgė ryšys, jiedu tapo labai artimi. Viename interviu aktorius sakė, kad juos suvienijo tai, kad jie abu yra kilę iš itališkų šeimų. „Mums iš karto buvo labai patogu vienam šalia kito. Mes tarsi susitarėme, kad aš tikiu ja kaip aktore, o ji tiki manimi, kaip dainininku“, – atskleidė aktorius.

Filmavimo metu jiedu buvo susikūrę specialius kodinius žodžius. „Jeigu B. Cooperis norėjo, kad Gaga suvaidintų šiltus jausmus, jis jai pašnabždėdavo „Tony“, – teigia „The Los Angeles Times“. Taip buvo daroma dėl artimų dainininkės ryšių su dainininku Tony Bennettu. B. Cooperis žinojo, kad Gaga jam jaučia labai šiltus jausmus.

Kadras iš filmo "Taip gimė žvaogždė"

O jeigu B. Cooperis norėjo, kad Lady Gaga susikoncentruotų, jis jai sušnibždėdavo „nindzė“ arba „žudikas“. Ir tokia sistema tikrai pasiteisino, nes B. Cooperis negailėjo Gagai komplimentų dėl vaidybos.

Lady Gaga nustojo dažytis ir šukuotis, kad galėtų įsijausti į savo personažą

Net jeigu matėte tik filmo ištraukas, akivaizdu, kad jame Lady Gaga atrodo visiškai kitaip, negu esame įpratę. Nėra jokio įmantraus makiažo ir kostiumų. Jos plaukai natūralios rudos spalvos, ji beveik nepasidažiusi. Lady Gaga laikraščiui „The Los Angeles Times“ pasakojo, kad vos ne pačią pirmą dieną, kai ji su B. Cooperiu susitiko filmavimo aikštelėje, jis padavė jai drėgną servetėlę ir liepė nusivalyti makiažą. Jis esą norėjo, kad ji būtų „visiškai atvira, jokio dirbtinumo“.

Lady Gaga suvokė, kad turi pasitikėti B. Cooperiu. „Iš karto atsidūriau toje vietoje, kurioje turėjau būti, nes mano veikėja nuolat kalba apie tai, kokia negraži jaučiasi. Tai buvo tikra“, – sakė Lady Gaga.
Beje, dainininkei buvo gana sunku priprasti vaikščioti nepasidažius. Laidai „The Late Show With Stephen Colbert“ ji sakė, kad pasikeitė šukuoseną ir nustojo dažytis likus keliems mėnesiams iki filmavimo, kad galėtų įsijausti į savo veikėją. „Tai buvo gana išlaisvinanti patirtis“, – prasitarė Lady Gaga.

Daug scenų buvo filmuojama gyvų pasirodymų metu

Daug scenų filmui „Taip gimė žvaigždė“, kuriose Lady Gaga ir B. Cooperis kartu dainuoja kaip Jacksonas ir Ally, buvo filmuojama prieš didžiulę minią. Pasirodo, kad daugumoje scenų ta minia buvo reali. Kaip skelbia „Entertainment Weekly“, šios scenos buvo nufilmuotos per didžiulius festivalius kaip „Coachella“, „Stagecoach“ ir „Glastonbury“. Pavyzdžiui, per „Stagecoach“ festivalį jie dainavo 80 tūkst. žmonių miniai.

„Iš pradžių man buvo labai baisu, – pasakojo B. Cooperis. – Pamiršti viską, kai atsiduri ant scenos priešais 30 tūkst. žmonių. Vos galėjau kvėpuoti. Tačiau pažvelgiau į Stefani ir atsipalaidavau. Jos tikėjimas manimi, kaip muzikantu, suteikė man drąsos.“

Aktoriumi tapo ir B. Cooperio šuo

Jeigu matėte filmą „Taip gimė žvaigždė“, tiesiog neįmanoma neįsimylėti mielo ir ištikimo Jacksono šuns. Rodos, kad juos siejo tikras ryšys. Pasirodo, kad šis šuo iš tiesų priklauso B. Cooperiui. Jo vardas yra Charlie. „Nebuvo jokio nepotizmo. Tiesiog norėjau, kad būtų ryšys su šunimi. Jacksonas ir Ally neturi vaikų, tačiau jie turi šunį. Norėjau, kad tai būtų istorijos dalis. Myliu šunis“, – pasakojo aktorius.

Taip pat svarbus yra tas faktas, kad Charlie yra pavadintas B. Cooperio velionio tėvo garbei. Vėliau B. Cooperis juokavo, kad po filmavimosi „Charlie susirado agentą, ir aš jau su juo labai mažai pasikalbu. Jis man nebeatskambina. Jis vis nueina nuo manęs, nebent turėčiau maisto“.

Paskutinė scena buvo filmuojama Lady Gaga sužinojus apie draugės mirtį

Paskutinė filmo scena, kai Lady Gaga scenoje dainuoja dainą „Never Love Again“, buvo nufilmuota po to, kai dainininkė sužinojo skaudžią naujieną. Interviu „Apple Music“ ji vėliau sakė, kad tą dieną, kai jai reikėjo filmuoti tą sceną, ji sužinojo, kad mirė jos artima draugė Sonia, kuri kelerius metus sirgo vėžiu.

Lady Gaga pasakojo, kad paliko filmavimo aikštelę, kad galėtų aplankyti draugę, tačiau nespėjo jos pamatyti prieš mirtį. Ji praleido šiek tiek laiko su Sonios šeima, o vėliau sugrįžo į nusifilmavo paskutinėje scenoje ir sudainavo tą dainą savo draugei atminti. „Bradley tą dieną man buvo toks geras. Toks rūpestingas“, – pasakojo dainininkė.

Bradley Cooperis ir Lady Gaga filme "Taip gimė žvaigždė"

Filmo pabaiga turėjo būti kitokia

Jeigu dar nematėte šio filmo, perspėjame, kad neskaitytumėte toliau! O jeigu jį jau matėte, tuomet žinote, kad pabaigoje Jacksonas nusižudo pasikardamas garaže, o vėliau Ally dainuoja ant scenos dainą, kurią Jacksonas jai parašė. Pasirodo, kad viskas galėjo būti visai kitaip...

„Warner Bros. Pictures Group“ valdybos pirmininkas Toby Emmerichas žurnalui „Variety“ pasakojo, kad pirminiame scenarijuje buvo numatyta visai kitokia pabaiga: Jacksonas turėjo „išplaukti į vandenyną ir ten nusižudyti“. Tačiau vėliau pabaiga buvo pakeista, sakė jis.

„Pagal scenarijų, kurį turėjome, kai pradėjome filmuoti, jis išvažiuoja motociklu“, – pasakojo T. Emmerichas. Tačiau galiausiai B. Cooperis apsigalvojo. Anot T. Emmericho, galutinis rezultatas tikrai yra geriausias. „Kai žiūriu šį filmą, nebegaliu įsivaizduoti kitokios pabaigos“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)