Kaip rašoma „Garsų pasaulio įrašų“ pranešime spaudai, pirmą ir vienintelį kartą bus rodomas pirmasis 1984-ųjų režisieriaus fantazijos vaisius ir visiškai unikaliai 3D formate atgimęs 1991 metų filmas „Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena“ (angl. „Terminator 2: Judgment Day“).

Be to, Vilniuje ir Kaune šio mini-maratono metu vyks išskirtinis, gyvas abiejų filmų pristatymas kino salėje, kino aistruolių lauks teminiai konkursai, specialus protmūšis, ir bus dalinami smagūs, su filmu susiję prizai.

Ruošiantis šiam mini-maratonui su kino protmūšiu, pravartu sužinoti keletą įdomesnių faktų iš „Terminatoriaus 2: Paskutinė teismo diena“ pastatymo.

· Išgalvotos Paskutiniojo teismo dienos data – 1997 metų rugpjūčio 29-oji – yra Sovietų Sąjungos pirmosios 1949-aisiais pagamintos ir tą dieną susprogdintos atominės bombos sukaktis. Ši diena pažymėjo JAV bei TSRS ginklavimosi varžybų – „šaltojo karo“ – pradžią.

· „Terminatorius 2: Paskutinio teismo diena“ – pirmasis kino istorijoje filmas, kurio biudžetas siekė 100 mln. dolerių, o pasaulio kino teatrų kasose surinko virš 500 mln. dolerių.

· Filmas buvo nufilmuotas per 171 dieną.

· Tai pirmasis kino istorijoje filmas, kurio esminės scenos buvo sukurtos kompiuteriu.

· Besiruošdama Saros Konor vaidmeniui filme, aktorė Linda Hamilton praėjo specialius karinio parengimo mokymus, kuriuos jai pravedė buvęs Izraelio specialiųjų pajėgų leitenantas Uzis Galas.

· Roko žvaigždė Billy Idolas buvo pirmasis režisieriaus pasirinktas kiborgas T-1000. Bet Billy važiuodamas motociklu pateko į avariją ir nebegalėjo filmuotis. Tai gana ironiška, nes T-1000 personažas važiuoja motociklu daugelyje scenų.

· Džono Konoro vaidmenį atlikęs Edwardas Furlongas buvo atrastas Kalifornijos Pasadenos berniukų klube, socialinėje-edukacinėje organizacijoje. Būtent jis labiausiai ir sužavėjo režisierių, prieš tai atmetusį virš 300 kitų kandidatų, kurie perklausose varžėsi dėl šio vaidmens.

· Specialistams, atsakingiems už grimą, reikėjo penkių valandų, kad uždėtų Arnoldui Schwarzeneggeriui terminatoriaus grimą finalinei scenai, ir virš valandos, kad jį pašalintų.

· Linda Hamilton filmavimo metu iš tiesų išmoko atidaryti duris naudodama popieriaus sąvaržėles.

· Greitkelio drenažinio tunelio scena, kurioje sunkvežimiui nurauna stogą, buvo nufilmuota visiškai atsitiktinai. Tiesiog filmo režisierius Jamesas Cameronas atvykęs į filmavimo aikštelę pastebėjo, jog sunkvežimis negali visas pravažiuoti po tiltu. Ir jis tą kliūtį išnaudojo labai efektingai, suteikdamas juostai dar daugiau epiškumo.

· Gavęs 15 mln. dolerių honorarą, A. Schwarzeneggeris filme ištarė vos 700 žodžių. Išeina, kad kiekvienas aktoriaus ištartas žodis buvo vertas 21 428 dolerių.

Žiūrėkite filmo „Terminatorius 2: Paskutinė teismo diena 3D“ anonsą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)