Tiesa, prie šio serialo kūrimo kartu su švedų komanda dirba ir lietuvių atstovaujama kompanija „Dansu“.

Režisierius Erik Leijonborg paklaustas, kodėl grįžta čia filmuoti, atsako: „Kiekvieną kartą sugrįžęs vėl prisimenu, kodėl jaučiuosi ramus dėl būsimų rezultatų kokybės. Profesionali komanda, autentiškos lokacijos, draugiški vilniečiai, talentingi aktoriai ir puikus aptarnavimas – tai tik keletas priežasčių, kodėl Vilnius gali vadintis Europos kino sostine“.

Kaip teigia vienas iš serialo prodiuserių Patrick Nebout, „Hamiltonas“ nebus tiesiog įprastas kriminalinis serialas. „Tai pirmasis tarptautinio šnipinėjimo trileris Skandinavijoje, paremtas sėkmingiausiu Skandinavijos literatūros kūriniu, įvertintu gausybe kultūros ir meno apdovanojimų“ – priduria jis.

Švediškuoju Džeimsu Bondu dar vadinamas Hamiltono personažas žinomas kaip Janas Guillou serijos romanų veikėjas, paremtas paties rašytojo patirtimi dirbant šnipinėjimo organizacijose. TV seriale istorija ir rutuliojasi apie švedų šnipą, dirbantį Švedijoje ir bandantį išnarplioti tarptautinį teroristų tinklą, nusidriekusį Rusijoje, Ukrainoje, Prancūzijoje ir Skandinavijos šalyse.

„Hamiltone“ vaidins tokie žinomi aktoriai kaip Jakob Oftebro (vaidino Oskarui nominuotoje kino juostoje „Kon-Tiki“, apdovanotas Berlinalės „Shooting Star“ apdovanojimu), Krister Henriksson (dukart apdovanotas geriausio aktoriaus prizu Švedijos kino apdovanojimuose), Rowena King (vaidino tokiuose filmuose kaip „Bucket list“, „Proof of Life“ bei tokio žinomumo serialuose kaip „Grey's Anatomy“, „Midsomer Murders“, „Lie to Me“ ir kt.).

TV drama „Hamiltonas“ Lietuvoje bus filmuojama iki liepos vidurio, vėliau darbai bus pratęsti Švedijoje. Serialą planuojama pradėti rodyti 2019 m. pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)