Kuriozų kupiną komediją režisavęs pramogų pasaulyje gerbiamas muzikos prodiuseris Dalius Pletniovas su savo bendraminčių komanda nuo pat pradžių buvo išsikėlęs tikslą: nufilmuoti tokią juostą, kurioje nesikartotų iš filmo į filmą lakstantys ir dėl to gana vienodus personažus įkūnyjantys aktoriai, kad jie neperspaustų ir atrodytų tikroviški, kad būtų spalvingas ir dėmesio vertas garso takelis, įtraukianti įvykių kaitos dinamika.

D. Pletniovas pasikvietė Kauno teatro žiedą: Saulių Čiučelį, Ridą Žirgulį, Remigijų Endriukaitį, Ramūną Šimukauską, Saulių Bagaliūną. Moterų vaidmenys atiteko muzikos scenos žvaigždėms: Karinai Krysko-Skambinei, Evelinai Sašenko, Aistei Tomkevičiūtei, Eglei Petrikaitei.
Humoristinius personažus puikiai sukūrė Artūras Orlauskas, Vidas Blekaitis. Jei iki šiol atrodė, kad tokio galiūno, kaip pastarasis, niekas nepajėgtų patiesti ant žemės, tai filmo scenarijus padiktavo būdą, kaip tai padaryti: viename epizodų masyviomis grandinėmis apsikarstęs mūras, kurį ir įkūnijo Vidas, visu garsu žnegtelės ant sukrypusio kaimo baro grindų.

Šis filmas yra nuotykių pilna kelionė, vykstanti tuo metu, kai pagrindiniam veikėjui (akt. S. Čiučelis) ant kulnų lipa jo paties vestuvės. Įtari nuotaka (akt. A. Tomkevičiūtė) desperatiškai siekia prigauti išrinktąjį nepatogioje situacijoje, bet viskas vyksta tokiu greitu tempu, kad jaunikio pėdos atšąla greičiau nei nuotaka suranda, iš kur gauti keturis naujus ratus ir jais pakeisti pavogtuosius.
Komiškos situacijos veja viena kitą, ir žiūrovas, prieš akimirką sekęs atvirą vyrišką pokalbį pakvaišėlio dėdės (akt. Artūras Orlauskas) kaimo sodyboje, netrukus persikelia į miško proskiną, kurioje tikrą veidą parodo dykaduoniaujantis pareigūnas (akt. R. Šimukauskas) ar uostamiesčio barą, kuriame be penkių minučių uošvis (akt. Ridas Žirgulis) lieja aštrią išpažintį savo senam bičiuliui.

Tuo metu jo senokai neglostyta žmona (akt. Daiva Lebeliūnaitė) visa galva pasinėrusi į vestuvių planavimą, deja, planuotoja tuo metu rūpinasi ne staltiesių parinkimu, o savo intymiu gyvenimu...

Erotinis prieskonis tvyro ore visą filmą, labai taikliai primindamas, kad gali vaidinti kokį nori rimtuolį, o feromonai atlieka savo darbą. Todėl jei sutikai savo moterį naktį po obelimi, tai greičiausiai su ja sutiksi ir rytą ant ūkanoto kalno, net jei tuo metu varpas jau kvies į labai dramatiškai nusiteikusio kunigo (akt. Saulius Bagaliūnas) moderuojamas iškilmes.

Įdomi filmo eiga, išpildyti personažai ir netikėta pabaiga kelia pasitikėjimą debiutuojančia filmo kūrėjų komanda. Išankstinės premjeros vakarą visą kūrybinę grupę šiltai sveikino susirinkę šimtai svečių, tarp kurių buvo ir plačiapetis Vidas Blekaitis, juoko dėlei kilnojęs dvynes, dainininkė Džordana Butkutė su vyru prodiuseriu Elegijumi Strasevičiumi, Ramūnas Difartas, Linas Adomaitis su žmona Irma, Kauno rokeriai „Rebelheart“, „Thundertale“ vokalistas Laurynas Baškys, grupė E.G.O., studentai iš Indijos, dalyvavę viename filmo epizodų, renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling su vyru Dirku, chorvedė Danguolė Beinarytė, Rūta Lukoševičiūtė ir daugelis kitų.

Penktadienį „Cinamon“ kino teatre Kaune įvyks oficiali filmo „Be 5 Min. Vedę“ premjera, nuo sausio 7-osios filmas bus parodytas kitose Lietuvos miestų kino salėse. Be to, naująją komediją galės pamatyti ir užsienyje įsikūrusios lietuvių bendruomenės. Pavyzdžiui, Čikagoje susidomėjimas šiuo filmu toks didelis, kad jau užsakytas papildomas seansas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)