1996 m. kovo 30 d. ABC televizijos laidoje „Turning Point“ buvo parodytas dokumentinis filmas apie amerikiečių gamtosaugininkų porą, pavadinimu „Mirtinas žaidimas: Marko ir Delios Owens istorija“. Laidos bendraautorė Diane Sawyer dokumentiką pristatė taip: „Sekdami paskui savo svajonę, jie apkeliavo pusę pasaulio. Tai ideali amerikiečių įsimylėjelių pora. Tačiau jų meilės laukė keistos vietos ir nepaprasti išbandymai“.

Ta „keista vieta“ buvo Zambija, o sutuoktinių misija – išgelbėti dramblius nuo brakonierių bei korumpuotų Afrikos pareigūnų. Ir ten nutiko įvykis, kuris iki šiol kelia nemažai klaustukų.

Juostoje „Ten, kur gieda vėžiai“, kuri sukurta pagal autorės romaną, pagrindinė veikėja apkaltinama žmogžudyste. Netrukus po šio filmo pasirodymo užsienio kino teatruose, Zambijos pareigūnai paskelbė, kad nori apklausti Delia Owens ir jos dabar jau buvusį vyrą Marką apie įtariamą vieno brakonieriaus mirtį 1995 m., kai minėtoji pora bandė sekti jo pėdsakais.

2022 m. „Atlantic“ straipsnyje apie brakonieriaus žūtį Jeffrey'us Goldbergas praneša, kad Zambijos teisininkai jį patikino, jog byla vis dar nebaigta tirti.

„Žmogžudystėms mūsų šalyje senaties terminas nėra taikomas, – teigia nusikaltimo tyrėjai. – Šioje byloje jie visi, įskaitant Delia Owens, šiuo metu yra ieškomi bei kviečiami apklausai“.

Nors teigiama, jog romane milijonus sujaudinęs pasakojimas išgalvotas, paskelbus, jog jos autorė galimai taip pat įsipainiojusi į kriminalinę istoriją, neabejotinai sukėlė dar didesnį susidomėjimą. Ar gali būti, kad knygoje bei filme išvysime kažką, kas įvyko iš tiesų, tik tai gudriai slepiama?

Juosta „Ten, kur gieda vėžiai“ pasakos intriguojančią istoriją apie Pelkių Dukra vadinamą Kają Klark (aktorė Daisy Edgar-Jones), kuri savo gimtojo miestelio Šiaurės Karolinoje gyventojams visuomet kėlė prieštaringus jausmus, iš kurių stipriausi – nepasitikėjimas, įtarumas ir panieka. Mergaitė gimė šalia miestelio tyvuliuojančiose pelkėse, kur buvo įsikūrusi jos šeima. Pirmiausiai kelerių metų dukrą paliko motina, tuomet vienas po kito išvyko vyresnieji broliai ir seserys, o galiausiai pradingo ir tėvas. Nuo tada Kaja pelkėse augo viena.

Pragyvendama vien iš to, ką siūlo gamta, Kaja ne tik išgyvena, bet ir išauga į simpatišką ir žvilgsnius traukiančią jauną moterį. Ja ypač susižavi du miestelio vaikinai – geraširdis Teitas ir futbolo komandos pažiba Čeisas (aktoriai Tayloras Johnas Smithas ir Harrias Dickinson‘as). Tad kuomet pelkėse surandamas nužudyto Čeiso kūnas, Kaja iš karto tampa pagrindine įtariamąja.

„Ten, kur gieda vėžiai“ – ne tik istorija apie meilę ir nusikaltimą, ne tik odė laukinei gamtai. Tai skausmingai gražus pasakojimas apie žmogaus sugebėjimą išlikti. Į kino teatrus filmas atkeliauja jau visai netrukus, rugpjūčio 19 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją