„The Guardian“ apžvalgoje rašoma, kad būtent „Brexit“ vaizduojama bronzos amžiuje. Neva sena gentis žaidžia futbolą su gerokai labiau pasikausčiusia likusia pasaulio dalimi.

„Scenarijus gimė gerokai anksčiau, nei atsirado „Brexit“, o kai nutiko „Brexit“, mes garsiai nusijuokėme. Patikėkite, aš norėjau, kad filme visai šeimai būtų kuo mažiau politikos. Ir jos ten nėra, tad bet kokios asociacijos su tuo yra grynas atsitiktinumas. Į kino teatrus žmonės eina atsipalaiduoti, nė už ką negrūsčiau jiems sunkių minčių“, – sako N. Parkas.

Anot jo, „Dagas iš Akmens amžiaus“ labai patiks sporto entuziastams, nes filme pagrindinė mintis yra išreiškiama per futbolą. Kaip viena sporto šaka gali suvienyti ir padovanoti taiką.

„Aš nieko nenusimanau apie futbolą, tad filmas tiks ir nesportininkams. Tačiau tiems, kurie jį dievina, tai bus tobulas laikas kine“, – sako režisierius.

Animacinėje nuotykių komedijoje „Dagas iš Akmens amžiaus“ bus pasakojama istorija apie tai, kaip seniai seniai, kai žemėje lakstė dinozaurai, mamutai ir kitokios nesąmonės, mūsų pro-pro-pro-pro-protėviai gaminosi ginklus iš akmens ir medžiojo triušius. Na, bent jau viena gentis taip darė. Gimtoji Dago gentis. Pats Dagas buvo šiek tiek keistas vaikinas. Jam, pavyzdžiui, kildavo klausimai apie tai, kodėl medžiojami tik triušiai, o ne didesni gyvūnai. Mėsos juk būtų daugiau?

Tačiau vieną dieną juos užgriūva kur kas didesnės bėdos. Dago gentį užpuola kažkoks iki tol nematytas pasikėlęs vaikinukas ir pompastiškai paskelbia apie Akmens amžiaus pabaigą bei Bronzos amžiaus pradžią. Nespėjęs išsiaiškinti, kas, po perkūnais, yra toji bronza, Dagas su gentainiais paimamas į nelaisvę ir nugabenamas į pagrobėjo miestą. O ten jau prasideda tokie stebuklai, kokių nei Dagas, nei jo bičiuliai net sapnuose neregėjo.

Nuotaikinga ir pamokanti istorija bei civilizacijų susidūrimas lietuviškai dubliuotoje animacinėje nuotykių komedijoje visai šeimai „Dagas iš Akmens amžiaus“ mūsų šalies kino teatruose – jau nuo vasario 9 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)