„Galiu patvirtinti, kad „Laukinės atostogos“ buvo vienas iš trokštamiausių filmų „Kino pavasariui“. Jautėmės laimingi, kai po ilgų ieškojimų ir sunkių derybų gavome šansą parodyti Harmony Korine'ą Vilniuje ir Kaune. Retai pasitaiko proga atrasti neeilinį kūrinį, kurį norisi tuoj pat pakartoti iš naujo. Čia dera aukštos prabos menas ir saulėtai lengva pramoga, akis traukiantis grožis ir drąsi provokacija, „vežantis“ muzikinis garso takelis ir aktoriaus Jameso Franco benefisas. Mane filmas užbūrė nuo pirmos iki paskutinės minutės,“ - teigia „Kino pavasario“ programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

„Geroms mergaitėms dangus, blogoms – viskas“. Tarsi įkvėptos šio populiarios knygos pavadinimo merginos patraukia į masines atostogų linksmybes. „Walt Disney“ studijoje užaugusios aktorės Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson ir režisieriaus Harmony Korine'o jaunoji žmona Rachel vaidina keturias geriausias vaikystės drauges, kurioms velniškai įgriso monotoniškas ir nuobodus gyvenimas pilkame studentų bendrabutyje. Jos trokšta siautulingų nuotykių ir nepamirštamos poilsio savaitės Floridoje, kur kiekvienų metų balandį nepaklusnus Amerikos jaunimas susirenka švęsti, lėbauti, traukti dūmą, maukti alų, mylėtis, šokti ir deramai atsipalaiduoti pusnuogių bendraamžių draugijoje. Bendrai sukaupto 325 dolerių biudžeto nepakanka, tad merginos sumąsto žaisliniais pistoletais ir spalvingomis kaukėmis apiplėšti greito maisto restoraną. Floridoje jos tiek įsisiautėja, kad patenka į policijos nuovadą vien su seksualiais bikiniais. Iš teisėsaugos spąstų koketuojančias gražuoles išlaisvina reperis, gangsteris ir Britney Spears gerbėjas, kurį tobulai vaidina aktorius Jamesas Franco. Jis merginoms pažada suorganizuoti nepamirštamiausias gyvenimo atostogas su tikromis kulkomis užtaisytais pistoletais ir kriminalizuotomis atrakcijomis.

Garsaus lietuvio kino kūrėjo Jono Meko artimas bičiulis ir mokinys Harmony Korine'as išgarsėjo parašęs scenarijų režisieriaus Larry Clarko 1995 m. rodytai kultinei dramai „Vaikučiai“ (Kids). Sėkmė įkvėpė režisuoti pačiam, bet kiekvienas nenuspėjamo provokatoriaus Harmony Korine'o filmas išsiskirdavo prieštaringomis reakcijomis, skandalingais manifestais ir beprotišku juodu humoru. 2012 m. Venecijos kino festivalio konkursinėje programoje pristatytos „Laukinės atostogos“ nenusileidžia energijos užtaisu ir temomis, skatinančiomis diskutuoti.

„Žmonių poreikiai liko tokie patys kaip prieš 20 metų. Tačiau šiuolaikinė jaunoji karta socializuojasi visiškai kitaip ir jaučiasi priklausoma nuo moderniųjų technologijų. Pasikeitė bendravimo būdai, padaugėjo triukšmo, viskas vyksta žymiai greičiau. Filmo „Vaikučiai“ herojais buvo atsiskyrėliai, svajoję pradingti ir pasislėpti nuo visuomenės akių. Šiandien visi trokšta būti matomi, mylimi, pastebėti, gyventi viešai, dalintis savo pasiekimais netgi su nepažįstamais žmonėmis. Gyvenu toli nuo Floridos ir nedalyvauju kasmetiniame masiniame siautulyje, todėl norėjau užfiksuoti, kaip viskas maždaug atrodo stebint iš šono. „Laukinės atostogos“ labiau panašėja į fantaziją ir sapną. Tai popsinė poema. Ne viskas šiame filme yra tiesa, nes pirmiausiai siekiau atskleisti ten tvyrančią emociją,“ - pasakoja išskirtinai originalus stilingų vizijų autorius Harmony Korine'as.

Režisierius H.Korine'as niekuomet neturėjo tiek daug gerbėjų, kiek jų sugebėjo pritraukti ši stilinga, erotiška ir pašėlusi juosta „Laukinės atostogos“. Seksualus trileris Amerikoje pirmiausiai užkariavo festivalių žiūrovų simpatijas. Vėliau minimaliu kopijų tiražu paskleistas į šalies kino repertuarą uždirbo jau 14 mln. JAV dolerių.

Nepamirštamas Harmony Korine'o filmas „Laukinės atostogos“ (Spring Breakers) sugrįžta į Lietuvos kino teatrus – jau nuo balandžio 26 dienos.

Juostos „Laukinės atostogos“ vaizdo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)