Artėjančios premjeros proga juostos kūrėjai dalijasi įdomiausiais faktais iš filmavimų bei pasiruošimų jiems.

– Dramos kūrėjai juostos pavadinimui pasirinko princesės Dianos mergautinę pavardę Spencer, tokiu būdu pabrėždami jos norą pasakojamos istorijos metu grįžti į prieš susituokiant su princu Charlesu egzistavusį gyvenimą, pabėgti nuo karališkosios šeimos, ištrūkti iš rūmų, kuriuose jautėsi vieniša, išduota, nelaiminga.

– Buvęs princesės Dianos asmens sargybinis Kenas Wharfe'as pamatęs filmą neslėpė susižavėjimo K. Stewart: „Iš visų aktorių, kada nors vaidinusių Dianą, ji yra artimiausia princesei. Jai pavyko įsijausti, pakartoti manieras tobulai.“

– Pati Kristen Stewart po pirmosios filmavimo savaitės „New York Times“ sakė, kad šis vaidmuo – tai yra jai artimiausias vaidmuo, kurį ji kada nors atliko. „Jaučiausi gyviausia per visą savo gyvenimą“ (New York Times, 11/6/21)

– Pagrindinį vaidmenį filme gavusi K. Stewart princesės Dianos tarties mokėsi pusę metų.

– Šeimos žaidimų nakties scena prieblandoje tarp Dianos ir jos sūnų princų Williamo ir Harry buvo suplanuota, bet ne iki galo parašytas jos scenarijus, todėl Kristen Stewart ir jaunieji jos kolegos Jackas Nielenas ir Freddie Spry gavo laisvę improvizuoti.

– K. Stewart baltą „Chanel“ suknelę filmui sukurti prireikė daugiau nei 1000 valandų darbo.

– Skrybelaitė, kurią Diana dėvi finalinėje scenoje, turi užslėptą žinutę – jos modelis paimtas iš Ontarijo policijos uniformos. Nors tai neskelbiama, akylesni žiūrovai pastebėjo sąsajas su šiuolaikine grupės „Naughty by Nature“ dainos „O.P.P.“ interpretacija. Dainos pavadinimas šifruojamas kaip „Kitų žmonių nuosavybė“ (Other People's Property).

– K. Stewart atskleidė, kad ruošiantis vaidmeniui peržiūrėjo visas serialo „The Crown“ („Karūna“) serijas.

– Filme žiūrovai pastebės nemažai paslėptų simbolių. Vienas jų – Anglijos vėliavos spalvos (balta ir raudona) biliardo scenoje. Kai princesė susitinka su princu Charlesu, šis žaidžia raudonos spalvos kamuoliukais, o priešais Dianą padėtas baltas.

– Kai filmo pradžioje Diana važiuoja į Sandringhamo dvarą, jos saugos diržas visą kelią yra neprisegtas.

– Scenarijaus autorius Stevenas Knightas per interviu prieš premjerą išdavė, jog filmo veikėja Maggie buvo sukurta remiantis realaus žmogaus, dirbusio karališkuosiuose rūmuose, pasakojimais. Minėtas žmogus sutiko papasakoti detales su sąlyga, kad išliks anonimu.

– Juostos pabaigoje rodomoje scenoje Diana nuveda Williamą ir Harry į KFC restoraną. Pasak buvusio karališkojo virtuvės šefo Darreno McGrady ir liokajaus Paulo Burrello, kartais Diana su atžalomis slapta lankydavosi „McDonald's“.

Biografinė drama „Spencer“ prasideda pasakojimu apie 1992-uosius. Britų karališkajai šeimai priklausančiame Sendringemo dvare Norfolko grafystėje verda pasiruošimas Kalėdoms. Būtent šiame dvare didžiausias metų šventes sutiks karalienė Elžbieta II ir visa jos šeima.

Į Norfolką atvyksta ir princesė Diana. Per dešimtmetį, praleistą santuokoje su princu Charlesu, ji apie karališkąją šeimą ir jos papročius bei prievoles sužinojo daugiau nei pakankamai. Dianai jau nebėra paslaptis ir jos sutuoktinio romanas su kita moterimi – Camilla. Nors šimtą kartų mieliau būtų bet kur kitur, tik ne čia, dėl savo mylimų berniukų Williamo ir Harry, princesė nusprendžia sukąsti dantis ir apsimesti, kad viskas yra puiku.

Istoriją apie sudėtingus santykius karališkojoje šeimoje, Dianos kančias ir gyvenimo vingius pasakojanti juosta „Spencer“ Lietuvos kino teatruose pasirodys jau kovo 11 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją