Johnny Deppas, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Michaelas Pena, Willemas Dafoe... Režisierius Kennethas Branagh surinko fantastišką aktorių komandą, kad į kino ekranus sugrąžintų detektyvo klasika tapusį anglų rašytojos Agathos Christie romaną „Žmogžudystė Rytų eksprese“.

Beje, penkiems „Oskarams“ nominuotas Kennethas Branagh, kuris sužavėjo ne vieno literatūros ar teatro kūrinio kino ekranizacija (jis režisavo „Hamletą“, „Makbetą“, „Stebuklingąją fleitą“, „Seklį“, „Pelenę“, „Torą“ ir kt.), nusprendė šįsyk nelikti už kadro ir suvaidino pagrindinį istorijos herojų – detektyvą Erkiulį Puaro.

„Žmogžudystė Rytų eksprese“ perkelia mus į XX amžiaus pradžią, kai Londoną su Stambulu per Europos valstybių sostines jungė geležinkelio bėgiai, kuriais riedėjo Rytų ekspresas – traukinys, kurio vagonuose netrūko prabangos išskirtiniams keleiviams. Gilią speiguotą žiemą jame jauku ir šilta. Dailūs ponai ir žavios damos vakarieniauja ištaigingame restorane, ilsisi savo kupė. Bet malonios jų šypsenos slepia klastas...

Viename vagonų randamas negyvo keleivio kūnas. Visi sukrunta – žmogžudystė traukinyje, o vienas keleivių – žmogžudys! Kuris?! Belgų detektyvui Erkiuliui Puaro tenka nepaprastai sunki užduotis – įminti kraupios žmogžudystės mįslę. Ją apsunkina tai, kad traukinyje knibždėte knibžda keleivių, kurių kone kiekvienas turėjo priežastį įvykdyti šį nusikaltimą.

1934 metais Agathos Christie parašytas romanas yra laikomas vienu iš originaliausių literatūros kūrinių pasualyje. Pasinaudokite unikalia proga pirmieji pamatyti meistriškai perteiktą jo siužetą paslaptimi ir netgi mistika alsuojančiame filme „Žmogžudystė Rytų eksprese“: lapkričio 7 d. visuose kino centruose „Forum Cinemas“ per DELFI premjerą!

DELFI premjera „Žmogžudystė Rytų eksprese“ lapkričio 7 d. vyks:

• 18.20 val. Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“
• 19.10 val. Vilniaus „Forum Cinemas Akropolis“
• 19.20 val. Kauno „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 19.15 val. Klaipėdos „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 19.15 val. Šiaulių „Forum Cinemas“ (Akropolis)
• 19.25 val. Panevėžio „Forum Cinemas“ (Babilonas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją