Serialo „Tėvynė“ (Homeland) personažas Brody (aktorius Damianas Lewisas) filmavimo aikštelėje pastebėtas besisvaiginantis. Jessica Lange seriale „Amerikietiška siaubo istorija: sąskrydis“ (American Horror Story: Coven) uosto kokainą. Narkotikai nesvetimi ir aktoriaus Matthew McConaughey kuriamam personažui juostoje „Dallas Buyers Club“.

Jeigu kino ar televizoriaus ekrane matėme personažus uostančius kokainą ar rūkančius žolę, greičiausiai bent akimirkai tikrai susimąstėte, kaip tai veikia? Ką aktoriai šniaukščia, leidžiasi ir rūko iš tikrųjų? Kaip ir kalbant apie pyragą – receptų yra pačių įvairiausių. Taip ir su narkotikais filmavimo aikštelėse.
Claire Danes ir Damianas Lewisas

Pradžiai pakalbėkime apie kokainą. Jeigu šis narkotikas kadre laukia, kada bus suvartotas ant stalo, ar vaizduojamas maišeliuose, puikiai tinka bet kokie balti milteliai – kad ir cukraus pudra, krakmolas. Nieko neteisėto, nieko, kas galėtų apsvaiginti.

„Dažniausiai naudojamas kukurūzų krakmolas, tačiau reikia pridėti šiek tiek kūdikiams skirtos pudros, nes krakmolas pernelyg lipnus ir sunkus“, - teigia serialo „Tėvynė“ butaforijos specialistas Gillianas Albinski, jis atsakingas ir už serialo narkotikus.

Jeigu aktoriams tenka tokį kokainą šniaukšti, reikia kitų medžiagų. „Aš visada naudoju laktozės miltelius. Galima juos be vargo įtraukti į nosį, nebus jokio poveikio. Paprasčiausias pieno produktas“, - teigia ilgametis kino butaforijos specialistas Mychaelas Batesas, dirbęs ir kuriant komediją „Kaip atsikratyti boso?“ (Horrible Bosses).

Atrodo, jog Colinas Farrellis tam visai neprieštarauja. Skelbiama, jog, norėdamas kuo geriau įsijausti į personažą, tuos pieno miltelius jis šniaukštė ir išjungus kameras.
Colinas Farrellas

Tiems, kieno organizmas laktozės netoleruoja, tenka šniaukšti vitamino B miltelius, kurių galima įsigyti visose sveiko maisto parduotuvėse.
Aišku, niekas nesiginčys – vaidinti narkomaną ir uostyti keistus miltelius tikrai ne pats smagiausias užsiėmimas. Ką jau kalbėti apie nemalonius pojūčius nosyje. Dėl šios priežasties neretai naudojamas gana paprastas triukas – savadarbis uostymo vamzdelis iš vidaus patepamas vazelinu. Kai milteliai traukiami į nosį, jie prikimba šiaudelio viduje ir į aktoriaus nosį nepatenka.

Heroino miltelių receptas gana panašus į kokaino.

„Ieškome informacijos internete, konsultuojamės su specialistais. Dažniausiai heroinas ir kokainas atrodo identiškai“, - teigia specialistė Kim Slosekas, dirbanti kuriant naują juostą su Jennifer Hudson „The Inevitable Defeat of Mister & Pete“.

Heroiną miltelių pavidalu atstoja pieno milteliai ir vitaminai „Inositol“. Toks mišinys netinka scenoms, kur heroinas kaitinamas. „Inositol“ prastai dega, tad naudojama paprasčiausia soda ir cukrus – kaitinant šis mišinys sėkmingai tirštėja. M. Batesas teigia naudojantis želatiną ar netgi sultinį.

Scenoms, kur narkotikai leidžiami, naudojami specialūs netikri švirkštai. Bukai adatai susilietus su aktoriaus oda, adata švelniai sulenda į švirkštą – sukuriama iliuzija, jog ji sėkmingai įsmigo.
Claire Danes

„Tėvynėje“ taip pat yra scenų, kur Claire Danes rūko žolę. Iš tikrųjų ji rūko raudonėlį, kurį G. Albinski perka paprasčiausioje daržovių parduotuvėje.

„Dirbau projektuose, kur aktoriai labai norėjo filmavimų metu rūkyti tikrą žolę, visada pasisakau prieš. Raudonėlis kvepia panašiai, visada turiu tikrinti, ar maišeliai nesukeisti“, - šypsosi G.Albinski.Paprastas tabakas netinka, nes jo dūmas – pernelyg tirštas. Svarbi kiekviena detalė – pavyzdžiui purvinas vanduo vandens pypkėje, ji specialistė tamsina „Coca Cola“, tada suberia šiek tiek trintos cigaretės.

„Turi atrodyti įtikinama, nes visada atsiranda tokių, kurie randa, prie ko prisikabinti“, - sako K.Slosek.

Filmuose ekstazio tabletes atstoja iš cukraus pagaminti pakaitalai, dekoruoti lygiai pat kaip ir tikrieji narkotikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)