Tačiau daugelis SAG narių baiminosi, kad gali pasikartoti 100 dienų trukęs scenaristų streikas, kuris Los Andželo rajono ekonomikai atsiėjo 3 mlrd. dolerių (7,4 mlrd. litų) ir kuris buvo išspręstas praėjusių metų pradžioje.

Filmų statymas pernai buvo sulėtėjęs, o prodiuseriai nenorėjo pradėti projektų, kad paskui netektų jų uždaryti, jei aktoriai imtų streikuoti.

SAG paskelbė, kad už kontraktą su Holivudo studijoms atstovaujančia "Alliance of Motion Picture and Television Producers" balsavo 78 proc. narių - daugiau nei tikėtasi.

Senojo SAG kontrakto galiojimas baigėsi 2008 metų birželio 30-ąją, bet aktoriai ir toliau dirbo pagal jo sąlygas. Pagal naują susitarimą, kuris įsigalioja iš karto, aktorių atlygis šiais metais turi būti padidintas 3-imis proc., o kitais metais - 3,5 proc., be to, numatoma aprėpti jų darbą internetui.

Pasak ekspertų, šis susitarimas turėtų kažkiek paskatinti filmų statymą, nors kino pramonei ir tenka grumtis su ekonomikos recesija.

A.Rosenbergas sakė esąs nusivylęs, bet pridūrė, kad planuoja vėliau šiais metais siekti antros dvejų metų kadencijos, ir išreiškė viltį, kad SAG nariai 2011 metais sieks geresnio kontrakto.

Tarp kitų sutarties oponentų buvo Martinas Sheenas, Edas Harrisas ir buvęs SAG prezidentas Edas Asneris, o sutarties šalininkų stovykloje yra Tomas Hanksas, George'as Clooney ir Sally Field.

Pramogų pasaulio advokatas Jonathanas Handelis sakė, kad jį nustebino paramos kontraktui mastas: "Persvara yra pribloškiama ir rodo, kad nariai ... nori grįžti į darbą, o tai diskredituoja griežtosios linijos šalininkų strategiją per pastaruosius 12 mėnesių".

SAG nurodė, jog daugiau kaip 35 proc. balsavimo biuletenius gavusių narių juos atsiuntė atgal su savo balsais. Tai didesnis aktyvumas nei būdavo anksčiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją