Didžiojo siaubo meistro Alfredo Hičkoko talentas kurti baimės atmosferą tapo etalonu kiekvienam kino kūrėjui. Vienu geriausių Hičkoko mokinių gali būti laikomas režisierius B. Andersonas, kurio naujausiame filme įtampa kausto žiūrovus prie kėdžių nuo pirmos minutės. Veiksmas vyksta skubios policijos pagalbos (bendrojo pagalbos telefono 911) skambučių centre. Nuo pareigūnų profesionalumo priklauso labai daug: pagalbos prašantis žmogus dažnai turi tik kelias akimirkas. O centro darbuotojai per jas turi sužinoti svarbiausią informaciją.

Skyriaus veteranė Džordan Terner (H. Berry ) savo darbą išmano puikiai. Moteris sklandžiai susitvarko su bet kokio pobūdžio skambučiais ir mėgsta savo darbą. Tačiau vieną dieną pakeldama ragelį ji net nenutuokia, kad šis skambutis pakeis ne tik jos, bet ir kitų žmonių gyvenimus. Prislopintas merginos (juostose „Mažoji mis“ ir „Zombių žemė“ nusifilmavusi Abigail Breslin) balsas ragelyje su siaubu pakužda, kad ją ką tik pagrobė. Džordan imasi veikti, tačiau jau netrukus supras, kad tai nėra paprastas pagalbos šauksmas. Norėdama išgelbėti paauglę, policininkė turės stoti akis į akį su savo pačios seniai užmirštomis baimėmis ir košmarais.

Ruošdamasi šiam vaidmeniui, aktorė H. Berry pasakojo, kad norėdama iš arčiau pažinti pagalbos skambučių centro darbo specifiką, ji kuriam laikui netgi tapo pasyvia 911 būstinės stebėtoja.

„Iki tol nežinojau, koks tai pasaulis. Todėl aš praleidau labai daug laiko pagalbos skambučių centre, klausiausi gyvų skambučių, analizavau įrašus. Dalyvavau darbuotojų apmokymuose. Supratau, kad tai – labai sunkus darbas. Pagalbos skambučių centre dirba ypatingi žmonės. Nepriklausomai nuo jų amžiaus, tautybės ar odos spalvos“, - pasakojo aktorė.

H. Berry nuomone, trileryje „Pagalbos šauksmas“ rodomi dalykai atrodo dar labiau šiurpesni kai supranti, jog tai gali nutikti bet kuriam iš mūsų.

Juostoje vaidina: Abigail Breslin, Halle Berry, Morris Chestnut, Ella Rae Peck, Roma Maffia ir kt.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją