Apie tai, kaip gimė muzika filmui, papasakojo juostos režisierius Jonas Trukanas: „Viena įdomiausių ir smagiausių „Rūpintojėlio“ užbaigimo dalių buvo dienos ir naktys, praleistos pas Andrių, ieškant labiausiai išderintos kanklės ar skardžiausio skudučio garso. Taip gimė filmo garso takelis, kuriame – ne tik Andriaus kurti kūriniai specialiai filmui, bet ir pastarųjų aštuonerių metų jo darbas, kurį muzikos kūrėjas ištraukė iš stalčiaus ir panaudojo ten, kur šitie kūriniai visada ir turėjo būti“.

Pats A. Kauklys neslepia, jog muzikos kūrimas filmams jam yra labiausiai įtraukiantis, o tuo pačiu – ir be proto komplikuotas darbas.

„Muzikos filmams kūrimas yra toks žanras, kuriame gali panaudoti visą fantaziją, tačiau ji turi turėti tam tikras taisykles, dramaturgiją. Jas apibrėžia vaizdas, kuriam ir kuriami garsai. Didelis džiaugsmas yra, kai procese dalyvauja ir režisierius, padėdamas kaip įmanoma geriau suprasti jo viziją, tačiau leidžiantis tau daryti tai, ką tu išmanai geriausiai“, – pasakoja „Happyendless“ narys.

Filmo „Rūpintojėlis“ garso takelį galite išgirsti čia.

Neseniai didžiuosiuose mūsų šalies ekranuose pasirodęs lietuvių kurtas filmas „Rūpintojėlis“ analizuoja vieną didžiausių šių laikų žmogaus baimių – būti nepastebėtu, neypatingu.

Trileryje, kuriame vaidmenis atlieka aktoriai Marius Repšys, Šarūnas Rapolas Meliešius, Povilas Jatkevičius, Gabija Bargailaitė, Saulė Emilija Rašimaitė ir kiti, pasakojama istorija apie Marių, išgelbėjantį klasę mokyklos išleistuvių dieną ir pasiūlantį sodybą šventei. Alkoholis, narkotikai, seksas svirne... Panašu, jog išleistuvės tokios, kokios ir turėtų būti. Tačiau klasiokai greitai išsiaiškina, jog sodyba turi savo istoriją. Čia, prieš 20 metų, tautodailininkas medžio drožėjas išžudė visą savo šeimą, o galiausiai ir pats nusižudė. Netrukus tampa aišku, jog istorija ima kartotis.

Naujas lietuviškas filmas „Rūpintojėlis“ jau rodomas šalies kino teatruose.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją