„Kai gavęs Hičkoko vaidmenį sulaukiau prašymo priaugti svorio – atsisakiau tai padaryti. Dėl vaidmenų esu pasiryžęs bet kam, tačiau šiuo atveju negalėjau rizikuoti savo sveikatą, – apie ruošimosi filmui „Hičkokas“ ypatumus pasakojo A. Hopkinsas. – Jeigu būčiau natūraliu būdu priaugęs tiek svorio, kiek reikėjo šiam personažui – jau niekada nebebūčiau jo atsikratęs. Mano amžiaus žmogui tai nebe taip paprasta, kaip jauniems aktoriams.“

Todėl, kad A. Hopkinsas taptų kuo panašesnis į Hičkoką, buvo pasitelktos geriausių grimo meistrų pajėgos. Aktoriui buvo sukurta speciali Hičkoko veido kaukė bei dirbtinis pilvas.

Tai padaryti buvo patikėta vienam labiausiai patyrusių grimo meistrų Holivude – Howardui Bergeriui. Jis pasakojo, kad ieškant geriausio varianto, buvo sukurtos net šešios Hičkoko veido kaukės.

Pirmoji kone identiškai atkartojo legendinio režisieriaus veido bruožus, tačiau buvo labai nepatogi. A. Hopkinsas su ja negalėjo tinkamai dirbti – jam buvo sunku ne tik komunikuoti, reikšti emocijas, bet net ir kvėpuoti.

Galiausiai buvo nuspręsta, ne atkurti identišką Hičkoko kloną, o bandyti sulipdyti dviejų žmonių veidus – išryškinti charakteringiausius Hičkoko bruožus, tačiau palikti ir šiek tiek A. Hopkinso tapatybės. Paskutiniosios kaukės rezultatu liko patenkinti visi kūrybinės grupės nariai, tačiau išbandymai tuo nesibaigė. Kad sudėtingos konstrukcijos grimas nugultų ant A. Hopkinso veido, grimo kėdėje jam kasdien tekdavo praleisti po porą valandų.

Maža to, šiam vaidmeniui A. Hopkinsas paaukojo savo plaukus. Juos jam teko nusiskųsti, nes garsiojo kino režisieriaus galvą kone visą gyvenimą puošė plikė. Be to, ruošdamasis šiam vaidmeniui, A. Hopkinsas kasdien vilkėjo kostiumus: „Nors šiaip kostiumus dėviu tik ypatingomis progomis, „Hičkoko“ filmavimo aikštelėje su džinsais negalėjau pasirodyti net užkulisiuose. Tai padėjo man geriau įsijausti į personažą. Juk nesate matę Hičkoko su džinsais, tiesa?“

Filmas „Hičkokas“, kuriame A. Hopkinsas tapo kone Hičkoko broliu dvyniu, šiuo metu rodomas ir Lietuvos kino teatruose.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)