Kai kuriems kino gerbėjams magėjo patekti į vieno filmo peržiūrą – Indijos Bolivudo produktą „Donas – karaliaus sugrįžimas“. Ir tai pavyko – bilietai rankose.

„Tik ką nusipirkau du bilietus į „Doną“. Stovėjau 36 valandas eilėje, bet verta. Negaliu net kalbėti, labai sujaudinta“, – teigė kino aistruolė Kathleen Huber.

Festivalio rengėjai taip pat sujaudinti – pirma bilietų pardavimo diena buvo labai sėkminga.

Festivalio išskirtinis bruožas – politinis kinas, visuomenės bruzdėjimai, politinis pakilimas – pagrindinės jo temos, gvildenamos dokumentiniuose ir vaidybiniuose filmuose.

„Juk mūsų festivalis vyksta praėjus metams, kai nuverstas Hosni Mubarkas Egipte. Festivalio programa tai atspindi, bus daug dokumentinių filmų apie „arabų pavasarį“. Ją gvildena ir mūsų vaidybiniai filmai – kaip žmonės bando keisti savo gyvenimą, kovoja už demokratiją. Prieš kelerius metus kalbėjome apie globalizaciją, dabar daugiau apie tai, kaip ji paveikė atskirus žmonių gyvenimus“, – kalbėjo Berlyno kino festivalio direktorius Dieteris Kosslickas.

Angelina Joli atveš į Berlyną pirmą jos režisuotą filmą „Kraujo ir medaus žemėje“, kurį pristatys kartu su garsiuoju savo vyru Bradu Pittu.

„A. Joli ir jos vyras myli Berlyną. Labai džiaugiamės, kad ji pasirinko mūsų festivalį savo filmui pristatyti“, – sakė D. Kosslickas.

Ant festivalio raudonojo kilimo pasirodys daugiau žvaigždžių. Tarp jų ir šiemet „Oskarui“ už geležinės ledi Margaret Thatcher vaidmenį nominuota Meryl Streep, kuriai bus įteiktas Berlyno festivalio garbės „Auksinis lokys“ – už gyvenimo pasiekimus.

Berlyno kino festivalis prasidės vasario 9-ąją ir truks dešimt dienų.