Kaip rašoma pranešime spaudai, raktu sukurti „Kvėpavimo į marmurą” anonsą Mantvidui tapo sena grupės „Golden Parazyth” daina „Lapė”. Tarsi iš knygos apie Mažąjį princą atkeliavusi, ji ir filme kalba apie tai, koks yra svarbus žmogaus ryšys su žmogumi.

„Žiūrovai nenustoja stebinti savo įžvalgomis, - sako filmo režisierė Giedrė Beinoriūtė. – Klausimai, kurių gaunu festivaliuose, po filmo, varijuoja nuo Kaino ir Abelio istorijos iki socialinės apsaugos sistemos Lietuvoje”.

Režisierę labiausiai džiugina, kad filmas tinka plačiai auditorijai – ir moterys, ir vyrai, vyresni ir jaunesni žmonės jame randa savų temų. Neseniai pasibaigusiame tarptautiniame festivalyje „Baltijos banga 2018”, kurį „Kvėpavimas į marmurą” ir atidarė, žiūrovai kalbėjo apie tai, kad nereikia svarbių temų ieškoti toli, įmantriuose siužetuose. Čia pat, mūsų gyvenime egzistuoja tikros dramos, daugybė neišsemtų, neaptartų klausimų. „Kai sulaukiu tokių komentarų, matau, kad filmas jau dirba savo darbą”, - sako filmo režisierė Giedrė Beinoriūtė.

Tarptautinę filmo premjerą Karlovi Varų kino festivalyje „Kvėpavimo į marmurą” prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė vadina itin sėkminga. Iškart po jos filmo kūrėjai sulaukė kvietimų į kitus festivalius. Lietuvių juostą jau pamatė Kaliningrade vykstančio festivalio „Baltic Debuts” konkursinės programos ir Kosovo filmų festivalio žiūrovai. Kosove du prizus iškovojusį filmą Giedrė Beinoriūtė pristatė Švedijoje – „Kvėpavimas į marmurą” dalyvavo konkursinėje tarptautinio filmų festivalio, vykstančio Karlskrono mieste, programoje. Kita filmo kelionės stotelė – Nyderlandai. Filmas dalyvaus specialioje konkursinėje festivalio „By The Sea” programoje. „Ir tai – tik ilgos kelionės pradžia, - sako Dagnė Vildžiūnaitė, visą rudenį planuojanti filmo pasirodymus tarptautiniuose festivaliuose”.

Filmas „Kvėpavimas į marmurą” pasakoja vienos šeimos istoriją. Izabelė, Liudas ir epilepsija sergantis jų sūnus Gailius gyvena kaimo sodyboje. Izabelei pavyksta įtikinti vyrą, kad jie turėtų įsivaikinti vaikų namuose augantį, užsispyrusį ir paslaptingą šešiametį Ilją. Nuo tos akimirkos šeimos gyvenimas pradeda keistis…

Filmo „Balkonas” režisierės Giedrės Beinoriūtės naujausias vaidybinis filmas „Kvėpavimas į marmurą” Lietuvos kino teatruose pasirodys rugsėjo 28 dieną.

Filmo anonsą rasite čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją