Šių metų festivalio šūkis „Iš jos gali tikėtis visko“ stebina ne tik savo programa, bet ir tikrais neplanuotais netikėtumais. Skambant charizmatiškosios atlikėjos Migloko dainoms, festivalio svečiai skubėjo užpildyti laisvas kino salės vietas, o dar nespėjus prasidėti renginio programai – salėje jau nebetilpo visi laukiantieji.

„Nepaprastai malonu jūsų čia tiek daug matyti, tikiuosi, kad tokia gausa žiūrovai lankys ir festivalio seansus“, – sveikindamasi su susirinkusiais svečiais sakė festivalio sumanytoja Greta Akcijonaitė.

Atidarymo metu „Šeršėliafam“ festivalis pagerbė savo kūrėjas moteris – šiltus sveikinimus artėjančios gimimo dienos proga dovanojo režisierei Janinai Lapinskaitei, kurios filmais programa šiemet turtingiausia, Vaivai Abromaitytei padėkojo už kino teatro „Pasaka“ erdves papuošusią fotografijos parodą „Iš vandens“, o režisierės Giedrės Žickytės dokumentiniu trumpametražiu filmu „Paskui saulę ir ožkas“ atidarė šeštąjį „Šeršėliafam“ festivalį. Po premjeros filmo herojai – miestą į kaimą ir ožkų auginimą iškeitę sūrininkai Rasa ir Valdas – visus kino mylėtojus pavaišino savo gamybos naminiais sūriais.

Tarp festivalio svečių galima buvo sutikti daug žinomų ne tik moterų, bet ir vyrų veidų. Į atidarymą atvyko muzikantas Viktoras Diawara su žmona Živile Diavara, Liepa Rimkevičienė, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius, dizainerė Julija Janus, grupės „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis, aktorės Gražina Baikšytė, Redita Dominaitytė ir Nijolė Narmontaitė, režisierius Arūnas Matelis, konkursinės programos vertinimo komisijos nariai Rolandas Maskoliūnas, režisierius Maratas Sargsyanas ir Ispanijos Karalystės ambasados misijos vadovo pavaduotojas Manuelis Hernandezas Gamallo.

Šiemet festivalio programą puošia 35 moterų režisierių filmai, sukurti įvairiose pasaulio vietose. Šalia pagrindinės ir konkursinės programų, festivalis kvies susipažinti su ispaniška programa „Katalonijos moterys“, režisierių Janinos Lapinskaitės ir Algimanto Puipos filmų ciklu „Moteris ir vyras“, aktorės Juliette Binoche retrospektyva, lietuviškomis kino premjeromis bei gausiais festivalio renginiais.

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ vyks kovo 3–13 d. kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“ Vilniuje, vėliau kelsis į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Ukmergę, Nidą bei Palangą. Kituose miestuose bus parodyta po kelis festivalio filmus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją