Festivalio atidarymo metu raudonuoju kilimu žengė būrys žinomų veidų: Erica ir Jurgis Didžiuliai, dizaineris Giedrius Paulauskas, Agnė Grigaliūnienė, Kristina Tučkutė, Šarūnas ir Kotryna Kirdeikiai, Justė Arlauskaitė-Jazzu su Gyčiu Ivanausku.

Šiemet filmų festivalyje bus rodomi trumpo ir pilno metro filmai iš JAV, Belgijos, Jungtinės Karalystės bei Vengrijos.

Renginio organizatoriai džiaugiasi galėsiantys pirmą kartą Lietuvoje parodyti pasaulyje žinomą, prestižinius apdovanojimus susišlavusį Bredo Pito (Brad Pitt) režisuotą filmą "Namas, kuriame gyvenu" (The House I Live In). Filmas griauna sklandančius mitus apie vadinamąjį karą su narkotikais, vykstantį JAV, ir atskleidžia kitokias ateities visuomenės sveikatos gerinimo priemones. Joms daug dėmesio bus skiriama tiek filmų festivalio, tiek konferencijos metu.

"Žalos mažinimo" filmų festivalio tikslas - skatinti visuomenės informuotumą narkotikų vartojimo, perdozavimo ir AIDS prevencijos temomis, išryškinti žalingus svaigalų naudojimo padarinius bei akcentuoti žalos mažinimo svarbą ne tik narkotikus vartojantiems asmenims, bet ir plačiai visuomenei.

Festivalį remia Eltono Džono (John) AIDS fondas. Renginio organizatoriai didžiuojasi šių metų filmų festivalio turiningumu bei kokybe ir tikisi sulaukti daug žiūrovų. Primenama, jog šiemet viso festivalio metu taikomas N-18 amžiaus cenzas.

Festivalį organizuoja Tarptautinis žalos mažinimo tinklas (Londonas) kartu su partneriu - Eurazijos žalos mažinimo tinklu (Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)