Režisierė anonso pristatymo vakarą tikino, kad tokio žanro filmą ji rinkosi anaiptol ne dėl to, kad detektyvas didžiuosiuose šalies ekranuose paskutinį kartą buvo pastatytas prieš ketvirtį amžiaus.

„Lietuvoje daug ko nėra, daug ko nebuvo ir dar ilgai nebus. Bet kažkas pamažu vis atsiranda, - šmaikštavo A. Marcinkevičiūtė. - Tikrai ne dėl to stačiau filmą, kad detektyvų ilgą laiką nebuvo. Šis filmas gimė netikėtai. Tik slapčia galėjau viltis, kad jį statysiu. Scenarijų rašiau vedama noro mokytis ir padaryti kažką naujo. Atsirado žmonių, kurie patikėjo šia idėja ir didelių visų mūsų pastangų dėka gimė šis filmas“.

Detektyvinio filmo „Vardas tamsoje“ režisierė džiaugėsi aktoriais, juostoje sukūrusiais pagrindinius vaidmenis: Neringa Varnelyte, Jurgita Jurkute-Širvaite ir Gediminu Storpirščiu.

„Mano paguoda ir paspirtis buvo aktorė Neringa Varnelytė. Nebuvo aktorių atrankos etapo. Kai rašiau scenarijų, iš karto mačiau, kad pagrindinę veikėją įkūnys būtent ji. Sunkiau buvo su pagrindinio gražaus blogio įsikūnijimo paieškomis. Kai susitikome su Gediminu, buvau visiškoje neviltyje. Pasipasakojau jam ir labai apsidžiaugiau, kad jis sutiko suvaidinti tą filmo blogiuką, - prisimena A. Marcinkevičiūtė. - Taip pat likau sužavėta ir Jurgita Jurkute. Maniau, bus sunku susikalbėti, atrodys sužvaigždėjusi. Nieko panašaus nebuvo. Likau labai patenkinta jos profesionalumu.“

Komplimentų režisierė negailėjo ir kino bei teatro legendai Kristinai Kazlauskaitei. „Žinodama jos užimtumą maniau, kad darbas šiame filme yra kaip auka. Galvoju, kas gi jai iš to? Bet aptikau, kad yra smalsus ir pareigingas žmogus. Į savo darbą Kristina įdėjo labai daug energijos“, - džiaugėsi A. Marcinkevičiūtė.

Juostoje nusifilmavo ir kiti žinomi šalies aktoriai: Gintaras Liutkevičius, Rimantė Valiukaitė, Algirdas Dainavičius, Aistis Mickevičius, Elvyra Žebertavičiūtė. Seksualiosios lolitos vaidmenį atliko kine debiutuojanti Deimena Drąsutytė.

Anonso pristatyme taip pat dalyvavo ir romano “Vardas tamsoje” autorė Renata Šerelytė.

Filmo „Vardas tamsoje“ premjera įvyks spalio 11 d.

Filmo "Vardas Tamsoje" anonso pristatymas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)