Apie ką mes čia…

Susidraugavęs su chuliganu triušiu Piteriu, Tomas Makgregoras pagaliau sulaukė ramybės ir vedė savo mylimąją Bėją, kuri, tuo tarpu, išpopuliarėjo visoje Anglijoje dėl savo parašytų istorijų apie neklaužadą triušį. Tačiau ilgai gyventi harmonijoje Tomui nebuvo lemta, nes Peteris su draugais sugalvojo naują išdaigą, kuri apvers visų jų gyvenimus.

Kūrinio turinys

Pasirodžius originalui, kurio režisieriumi tapo Willas Gluckas, negalėjau patikėti, kad šis vyrukas anksčiau buvo atsakingas už tokias vulgarias komedijas kaip „Lengvabūdė pirmūnė“, „Vieni tarp merginų“ ir „Draugiškas seksas“, o dabar ėmėsi visai šeimai skirto projekto. Ir, žinote, buvau maloniai nustebintas, nes visa jo sukaupta patirtis su N-16 cenzą turinčiais projektais išgaravo ir jis pristatė labai smagų, mielą ir vaikams nekenksmingą istoriją.

O kalbant apie naują filmą, tai man antroji dalis beveik niekuo nenusileido pirmtakui. Ir tai yra tiesiog nuostabu, nes kūrėjai nebandė išrasti dviračio, o pateikė mums dar vieną smagų, žvalų ir neblogu humoru papuoštą pasakojimą, kuriame buvo pabrėžtos visiškai naujos vertybės nei tos, kurios tapo 2018 metų juostos pamatu. Tad vaikams, manau, tikrai prasminga būtų pasižiūrėti šią juostą vien dėl to, ką joje išgvildeno kūrėjai. Nepasakosiu, ką turiu omenyje, bet už tokias šviesias mintis filmui suteikiu aukštesnį įvertinimą.

Ir jeigu siužetas pernelyg neatnešė pasikeitimų (be mano paminėtų minčių), tai herojų tarpe įvyko ryškus papildymas. Šioje juostoje pasirodo keli nauji veikėjai, kurie vienu ar kitu būdu paveikia pagrindinius personažus ir priverčia juos elgtis kitaip, nei jie, galbūt, to nori. Čia įvyksta mums visiems pažįstamų veikėjų metamorfozė ir mes pamatome juos iš visai kitokio kampo, nei prieš tai. Manau, kad toks manevras puikiai pagyvino pasakojimą ir tuo pačiu leido peržiūros metu patirti smagią pramogą, nes, kaip jau rašiau, humoro čia netrūko, o ir jis beveik visas sklido iš personažų pusės.

Nedaugžodžiaujant, antroji „Triušio Piterio“ dalis - pagirtina, nors ir nepranokstanti originalo. Bet tai, manau, niekam netrukdys, nes filmukas be galo gerai atliko savo, kaip pramogos visai šeimai, funkciją.

Techninė juostos pusė

Nuo pirmojo filmo prabėgo treji metai, bet jo kokybė liko tokia pati. Kas, aišku, nėra blogai. Produkcijos dizainas ir vėl pasiūlė mums be galo spalvingą reginį, o meninis apipavidalinimas tik dar labiau paryškino visus šio reginio privalumus. CGI, kuris leido ekrane pademonstruoti gyvūnėlius, neblogas, nors daugelyje scenų gyvūnai atrodo pernelyg krentantys į akis. Bet, manau, kad dėl to pernelyg pykti nereikia, nes atsižvelgus į kuklų juostos biudžetą, efektai tikrai atitinka tuos pinigus, kurie buvo investuoti į juostos produkciją.

Užtat labiausiai man patiko garso takelis su grupės „Green Day“ hitu „Boulevard of Broken Dreams“ priešaky bei efektingas kameros darbas. Vaizdo ir garso montažas filme labai tvarkingi, dėl ko peržiūra neprailgo.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kaip ir pirmame filme, taip ir čia, pagrindiniai žmonių vaidmenys atiteko aktoriams Domhnallui Gleesonui su Rose Byrne, kurie gal ir nedemonstravo ypatingų aktorinių sugebėjimų vaidindami jiems patikėtus personažus, tačiau ekrane buvo galima pamatyti išties įtikinamus pasirodymus. Taip pat iš naujų aktorių filme labiausiai išsiskyrė Davidas Oyeolowo‘as, kurio trumpas, bet reikšmingas šiam pasakojimui vaidmuo nenusileido mano paminėtam pagrindiniam duetui.

Kalbant apie Piterį ir kitus žvėrelius, kuriuos originalo kalba įgarsino Jamesas Cordenas, Margot Robbie, Lennie‘is Jamesas, Elizabeth Debecki ir kiti aktoriai, tai jų atlikto darbo negalėjau įvertinti, nes teko filmą žiūrėti dubliuotą lietuviškai. Nepasakyčiau, kad tai buvo labai geras įgarsinimas, bet pakenčiamas. Todėl jeigu turėsite galimybę, geriau rinkitės filmą originalo kalba, nes, manau, tikrai gausite didesnį malonumą.

Verdiktas

„Triušis Piteris 2: Pabėgimas“ – jokių ryškių naujovių palyginus su 2018 metų originalu nepasiūlęs, bet pakankamai neblogu humoru prifarširuotas bei žvaliai vystoma siužetine linija papuoštas tęsinys, kuris puikiai atlieka esminę misiją – suteikti lengvą ir neįpareigojančią pramogą visai šeimai.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)