Apie ką mes čia…

Sutikę vienas kitą vaikystėje, Šegis su šuniuku Skūbiu tapo neatsiejamais draugais, kurie dažnai kartu patenka į visokiausius nemalonumus bei dar su keliais bičiuliais Fredu, Velma ir Dafne narplioja įvairiausias bylas. Tačiau vieną dieną jiems tenka susidurti su dar iki šiol neregėto masto byla, kuri akimirksniu pakeičia visų jų gyvenimus.

Kūrinio turinys

Su „Skūbis Dū!“ animacija esu susipažinęs nuo ankstyvos vaikystės, kai tėvai įsigijo kabelinę televiziją, kuri siūlė vaikams skirtą kanalą „Cartoon Network“. Ten buvo galima rasti labai daug įvairių ir kultiniais tapusių animacinių serialų, tarp kurių buvo „Tomas ir Džeris“, „Popajus“, „Flinstounai“, „Kapitonas Planeta“, „Deksterio laboratorija“, „Džonis Bravo“, „Meškiukas Jogis“ ir dar daug kitų projektų. Bet, kaip ten bebūtų, mano mėgstamiausiu iš jų kaip tik ir tapo šuniuko Skūbio bei jo draugų nuotykiai narpliojant įvairiausias bylas.

Tad, sužinojęs, kad studija „Warner Bros.“ ruošia naują filmuko versiją, apsidžiaugiau, nes tikėjausi pamatyti tai, kas man primintų vaikystę ir sukeltų šiltus bei nostalgija alsuojančius prisiminimus. Ir... Kaip čia švelniai man išsireikšti... Hmm... Nostalgija man buvo sukelta per pirmas penkias filmuko minutes ir po to, kai viskas įvyko, filmas pradėjo priminti kažkokią neaiškią mišrainę. Ir tuoj paaiškinsiu kodėl.

Kaip žinome, „Skūbis Dū!“ yra animatorių ir scenaristų Williamo Hanna Barberos bei Josepho Barbera sukurtas fantazijos vaisius. Tačiau jų dėka yra sukurta dar šimtai kitų personažų ir įvairiausių animacinių šou, kuriais jų kompanija „Hanna-Barbera“ ir džiugino vaikus per „Cartoon Network“. Ir šioje juostoje žiūrovams kaip tik ir yra pristatomi kiti, su „Skūbis Dū!“ serija visiškai nesusiję veikėjai. Aš suprantu, kad tokiu būdu buvo norėta pradžiuginti vyresnius žmones, kurie kaip ir aš vaikystėje mėgavomės „Hanna-Barbera“ sukurtais personažais, bet prie ko čia jie ir šuniukas Skūbis? Aš to visiškai nesupratau. Tad toks siužetinis posūkis ir kūrėjų žingsnis man peržiūros metu pasirodė netinkamas.

Kitas aspektas – Skūbis ir jo bylas narpliojantys draugai čia nieko nenarplioja, todėl mistinės atmosferos bei mįslių, kurias mums originalaus animacinio serialo metu reikėjo spėlioti, mes negauname, nes visas akcentas buvo sutelktas į superherojų temą. O taip, tai yra savotiškas superherojų temos animacinis projektas, kuris nors ir suteikia nemažai veiksmo, dėl ko peržiūra neprailgsta, bet ar to žmonės tikisi eidami į Skūbio nuotykius? Manu, kad ne. Vienintelis momentas, kuris šiuo atveju pasiteisina, tai neblogai atrodanti pašaipa superherojų filmams ir šiai temai, kuri vis dar dominuoja kino pasaulyje.

Humoro filmuke yra nemažai, kaip ir yra nemažai neblogų, bet bedvasių personažų, kuriais buvo bandoma užglaistyti siužetines skyles ir aišku, pagal kūrėjus, pateikti mums kažką originalaus. Tad patirti simpatiją Šegiui, Fredui, Velmai, Dafnei ir aišku Skūbiui man nepavyko, nes aš į juos žiūrėjau kaip į neatsiskleidusius bei beverčius statistus. Jau nekalbant apie pagrindinį blogietį ir jo tikslą, kuris privertė šiek tiek susiimti už galvos.

Tad bendrai, tai vienkartinis, pramogą suteikiantis, bet be jokio cinkelio filmukas, kuris sugebėjo sugadinti prisiminimus apie originalią seriją, kurioje buvo galima atrasti sielą ir kūrėjų norą džiuginti savo gerbėjus su vis naujais ir įdomiai atrodančiais šuniuko Skūbio nuotykiais.

Techninė juostos pusė

Pati animacija ir aišku visa filmuko techninė dalis yra verta dėmesio, nes kūrėjai pasistengė mums padovanoti labai spalvotą, detalų ir nenuobodžiai atrodantį pasaulį, kuriame gyvena Skūbis ir jo draugai. Tad vizualiai juosta išties keri, o ir muzikinė palyda priverčia ne vieną kartą pasijusti itin smagiai, nes kaip tik dainų dėka ir buvo sukurta lengva ir žaisminga atmosfera. Garso ir vaizdo montažas irgi atrodo tvarkingai, dėl ko peržiūra nesukelia jokio diskomforto.

Aktorių kolektyvinis darbas

Juostą teko žiūrėti originalo kalba, dėl ko esu labai patenkintas, nes išgirdau tokių žymių Holivudo aktorių balsus kaip Willas Forte‘as, Markas Wahlbergas, Jasonas Isaacsas, Zacas Efronas, Amanda Seyfried, Kenas Jeongas ir Gina Rodriguez. Visi jie pasidarbavo pakankamai gerai, dėl to personažai įgavo savito šarmo. Tiesa, čia galima išvysti ir patį Simoną Cowellį, kurį jis pats ir įgarsino.

Verdiktas

„Skūbis Dū!“ – bedvasis ir beveik jokios nostalgijos originalui nesukeliantis animacinis projektas, kurio koziriais tampa nenuobodžiai atrodanti siužetinė linija, itin spalvinga ir kokybiška išorė bei savotiška pašaipa iš superherojų filmų, kurie vis dar džiaugiasi itin didele paklausa.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)