Apie ką mes čia…

1991 metais griuvus Sovietų Sąjungai, lietuviai Artūras ir Jolita Namajunai nusprendžia palikti tėvynę ir netrukus iškrenda ieškoti laimės į galimybių šalį – JAV. Ten jiems po metų Milvokyje gimsta dukra Rožė, kurią visai netrukus visas pasaulis pažins kaip nenugalimą mišrių kovų čempionę pravarde „Banditė“.

Kūrinio turinys

Esu matęs nemažai dokumentinių ir vaidybinių filmų apie sportininkus, bet labai retai tokio pobūdžio filmai sugeba mane taip stipriai prispausti prie kėdės kino teatre, kaip šis naujas Mariaus A. Markevičiaus darbas. Viso šio paprasto, bet labai nuoširdžiai papasakoto filmo metu jaučiau milžinišką įtampą, o tuo pačiu pasididžiavimą tuo, jog turime tokią nuostabią ir pagarbos vertą čempionę. Čempionę, kuri neišsižadėjo savo šaknų ir kuri didžiuojasi esanti lietuvė.

Pats filmas ir jo struktūra labai primena dokumentinius filmus, todėl savo pasakojimo maniera juosta tikrai manęs nenustebino, tačiau paprastumas sugebėjo papirkti. Žiūrovams buvo bandoma parodyti ne kovingąją Rožės pusę, o jautriąją, todėl susitapatinti su ja ir suvokti ją šiame filme buvo išties lengva. Režisierius nusprendė parodyti šio įkvėpiančio ir motyvuojančio žmogaus gyvenimą per labai asmeninę prizmę.

Buvo užsiminta apie šeimą, meilę, o taip pat žiūrovai išmoksta pamoką apie tai, kaip reikia siekti savo užsibrėžtų tikslų. Tuomet, kai nesiseka, nenusiminti, eiti tik į priekį. Tad visi patarėjai gyvenimo klausimais gali slėptis po pernykščiais lapais, nes tik iš tokių žmonių kaip Rožė reikia semtis įkvėpimo.

Filme netrūksta ir gerai sumontuotų kovų bei pačios Rožės pergalių akimirkų, todėl stebėti kruvinas ir kartais net itin brutalias muštynes yra tikrai įdomu, nes jų dėka galima suvokti, kokios ištvermės, jėgos ir valios yra ši UFC čempionė.

Nuoširdžiai patariu pažiūrėti šį puikų ir įkvepiantį bei motyvuojantį filmą. Jeigu esate Rožės gerbėjas, manau, jog jame atrasite kažką naujo ir negirdėto apie ją, o jeigu išvis nieko nežinote apie šią lietuvių kilmės čempionę, ši juosta ištaisys padėtį ir supažindins Jus su Rože iš labai spalvingos, paprastos bei tuo pačiu atviros ir nuoširdžios perspektyvos.

Techninė juostos pusė

Kadangi filmas dinamiškas, todėl montažas buvo labai svarbus. Taip pat tai yra nenuobodus ir labai žiūrovui patrauklus projektas, kurį pagyvino puikus operatoriaus darbas ir atmosferą kaitinanti muzika. Filmas atrodo maloniai, nenuobodžiai ir profesionaliai, nors ir neturi kokių nors išskirtinių techninių sprendimų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Didžiausias dėmesys filme buvo skirtas pačiai Rožei, bet ir be jos dažnai pasirodydavo jai svarbūs žmonės – treneriai ir jos mylimasis. Visi pasakojo istorijas, kalbėjo paprastai, bet buvo matyti, jog nuoširdžiai ir be jokių išvedžiojimų, todėl patikėti kiekvienu jų ištartu žodžiu apie Rožę buvo tikrai lengva.

Verdiktas

„Rose Namajunas: aš esu čempionė“ – puikus ir įkvepiantis, motyvuojantis bei nuoširdžiai papasakotas dokumentinis filmas apie pagarbą keliančią, patriotizmu alsuojančią ir žmonių meilę pelniusią mišrių kovų čempionę Rožę Namajunas. Šis filmas tampa puikia dovana kiekvienam lietuviui artėjančiai Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją