Tęsinio sukurti ėmėsi žinoma prodiuserinė kompanija „Blumhouse Productions“, o jo režisiere tapo 2017 metais muzikalią komediją „Pagalbinė grupė“ sukūrusi Zoe Lister-Jones.

Apie ką mes čia…

Iš pažiūros normali ir šiek tiek kukli mergina Lilė net nežino, jog ji turi ypatingas galias. Atvažiavusi su mama į kitą miestą bei pradėjusi lankyti mokyklą, ji susipažįsta su keliomis merginomis, kurios paragina ją įstoti į jų klubą. Čia Lilė sužino, jog ji iš prigimties yra ragana. Taip prasideda ne tik jos pažintis su magija, bet ir yra atveriamas visiškai kitoks jos gyvenimo puslapis. Tačiau, su vis didėjančia galia, merginos tampa grėsme ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Ar joms pavyks suvaldyti savo sugebėjimus? Nežinia, nes su kiekvienu nauju pasiekimu, jų apetitas vis auga ir auga.

Kūrinio turinys

Manau, kad daugelis iš mūsų, kurie augo 90-aisiais, puikiai prisimena 1996 pasirodžiusią juostą. Pats ją pirmą kartą pasižiūrėjau gal kokiais 1999 metais, kai draugė atsinešė VHS kasetę, kurioje ir buvo įrašytas mano paminėtas filmas. Jis buvo pakankamai smagus, o ir jį teko žiūrėti man ne vieną kartą, nes tuo metu buvo labai populiari raganų tema su „Raganaite Sabrina“ bei „San Francisko raganomis“ priešaky.

Ir dabar, belaukiant tęsinio, nusprendžiau pakartoti originalą, kuris, mano nuomone, net ir dabar atrodo žaviai. Tad atsižvelgus į tai, kad projektą kuravo pats Jasonas Blumas, o pamatu tapo nostalgiškas pasakojimas, su nekantrumu laukiau pratęsimo. Ir gal geriau jo nebūčiau matęs, nes to, ką mums jame pateikė kūrėjai, buvo neįmanoma žiūrėti.

Per daug pasakoti nenoriu, nes gaila laiko aprašinėti, kas čia buvo blogai, parašysiu tik tiek, jog jokio žavesio, jaunatviškumo bei lengvumo šis filmas neturi. Tai nuobodus, neišraiškingas ir be galo nykus projektas, kuris tuo pačiu dar ir bandė atkartoti tai, kas buvo parodyta visai neseniai dienos šviesą išvydusiame kitame „Blumhouse“ siaubo filme „Juodosios Kalėdos“. Tiek ten, tiek ir čia buvo bandyta per feminsitinę prizmę pateikti vieną aspektą, kuris ne tik nesuveikia, bet ir atrodo pernelyg juokingai bei neįtikinamai, kad žiūrovas patikėtų kūrėjų siunčiama žinute.

Veikėjai filme taip pat prastai įgyvendinti. Žiūri tu į tuos personažus ir nematai jokio šarmo, jokios kibirkštėlės jų akyse, todėl po maždaug 20 minučių tau yra nuoširdžiai nusispjauti ant jų likimų ir to, ką jie čia daro. Kodėl? Nes kai pateiki visiškai neįtikinamai atrodančius veikėjus, žiūrovui yra beveik neįmanoma su jais susitapatinti. O tai yra labai blogai, kai žiūri filmą ir nesugebi prijausti vienam ar kitam veikėjui bei tau nepavyksta už jį sirgti.

Veiksmo, įdomesnių magiškų epizodų ar komedinių elementų filmas irgi neturi. Na, tiksliau, turi kelis, kurie visiškai nepasiteisina bei nesukelia jokio didesnio žavesio peržiūros metu. Tad ekranus išvydo labai dviprasmiškas ir visiškai nereikalingas kultinio filmo tęsinys, kuris nuvilia ir priverčia žiūrovą jaustis nesmagiai.

Techninė juostos pusė

Atmetus labai prastą siužetą ir tiesiog nuobodžiai vystomą istoriją, mes gauname pakankamai neblogai atrodančią išorę, kurią papuošia tvarkingas kameros darbas, neblogas meninis apipavidalinimas su herojų kostiumais priešaky ir, aišku, šauni muzika. Ties tuo jokių priekaištų negali būti. Garso montažas neblogas, o vaizdo montažas buvo per daug vientisas ir nesugebantis sukelti jokios įtampos peržiūros metu.

Aktorių kolektyvinis darbas

Nykiai pasirodė ir filmo aktorės, kurios nė iš tolo neprilygo originalios juostos žvaigždėms. Jokios charizmos, jokio atsidavimo vaidmenimis, todėl ekrane mes matome ne personažus, o save pačius vaidinančius aktorius. Ir jais čia tapo Cailee Spaeny, Zoey Luna, Dideo Adlon ir Lovie Simone. Padėties net neišgelbėjo kino veteranas Davidas Duchovny bei visai nebloga aktorė Michelle Monaghan, kurie pasirodė nors tik epizodiškai, bet visiškai neįdomiai.

Verdiktas

„Raganų klubas: palikimas“ – nykus, neįdomus, nuobodus ir, kas blogiausia, gerą 1996 metais pasirodžiusio originalo vardą sutrypiantis tęsinys, kuriame vieninteliu pozityviu aspektu tampa išties nebloga techninė pusė. Visa kita – neverta dėmesio.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)