Ir štai, po septynerių metų laukimo, „Pakalikai 2“ galiausiai žengia į kino teatrus. Ar tęsiniui pavyks pakartoti originalo sėkmę? Ir ar jis yra vertas didžiojo ekrano? Apie tai ir bus mano trumpa apžvalga.

Apie ką mes čia…

Norėdamas padaryti įspūdį pačiai kiečiausiai blogiečių gaujai „Piktųjų Šešetui“, dvylikametis Felonijus Gru rezga gudrų planą, kuris leis jam pagaliau prabilti apie save visam pasauliui. O tam, kad planas pasisektų, jis į pagalbą kviečia savo ištikimus draugus – pimpačkiukus su Bobu, Kevinu, Otu ir Stiuartu priešaky. Tik yra vienas mažytis niuansas. Pimpačkiukai, kad ir kaip nori padėti Gru, visuomet prisidirba ir tai jaunajam blogio genijui gali atsirūgti su kaupu.

Kūrinio turinys

Jeigu Jums kils klausimas, kodėl filmo pavadinimas yra „Pakalikai“, o aš apžvalgos metu naudoju Pimpačkiukus, tai viskas čia labai paprasta. Kadaise atsirado kelios „supermamytės“, kurioms žodis „pimpačkiukai“ sukėlė isteriją, nes joms tai asocijavosi su... Manau supratote. Todėl buvo nuspręsta pavadinimą pakeisti, tačiau geltonus padarėlius pačiame filme vadinti taip, kaip juos pavadino dar pirmajame 2010 metais pasirodžiusiame filme „Bjaurusis Aš“. Aš irgi laikysiuosi to, nes šis žodis yra smagesnis ir tinkamesnis tokio tipo personažams.

Kalbant apie patį pirmą filmą, kai jį pasižiūrėjau 2015 metais kine, man juosta sukėlė dvejopus jausmus. Lyg ir smagu buvo stebėti Pimpačkiukų nuotykius bei jų krečiamas išdaigas, tačiau maždaug įpusėjus filmui viskas pasidarė monotoniška. Todėl žiūrėti jų solinę istoriją (bent jau man) buvo tiesiog neįdomu. Visgi Pimpačkiukai, kaip antraplaniai personažai, veikia puikiai, bet kai jie tampa pagrindiniais istorijos herojais, viskas apsiverčia aukštyn kojomis ir mėgautis jais pasidaro sunku.

Ir tai puikiai suprato pirmosios dalies kūrėjai, kurie šįkart kažkiek pakeitė koncepciją ir davė nemažai ekraninio laiko „Bjauriojo Aš“ pagrindiniam veikėjui Gru.

Filmo metu žiūrovams suteikiama puiki galimybė susipažinti su Gru ir jo ištikimų pakalikų darbų pradžia. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad mes matome keistenybių kupino paauglio metamorfozę į blogio genijų, o kartu ir jo glaudžių santykių su Pimpačkiukais priežastį. Be to, filme netrūksta ir kitų svarbių siužetinių elementų, kurie suformavo tiek Gru, tiek ir Pimpačkiukus. Jie tapo tokiais, kokie ir buvo pristatyti dar 2010 metais.

Humoro juostoje labai daug. Kuriozinės situacijos, dialogai, juokeliai – viskas pateikta skoningai, tad net ir lėkštų juokelių nepernešantys žiūrovai galės pasimėgauti rodomu ekrane reginiu. Judriai vystoma istorija ir veiksmo elementai prideda filmui šarmo, todėl jis nepabosta kaip pirmoji dalis. Čia, manau, ir yra svarbiausia, nes kūrėjai sugebėjo išlaikyti balansą tarp absurdo ir įdomiai papasakotos istorijos, o ne vien kišdami juokelį po juokelio, kol galiausiai tie juokeliai kėlė ne šypseną, o gailestį.

Tad, manau, šis filmas lenkia originalią 2015 metų juostą, todėl tikiuosi, kad jis susilauks panašios finansinės sėkmės, kaip ir pirmtakas. O kam patinka tokio tipo animacija ir tiesiog esate išsiilgę Pimpačkiukų, būtinai bėkite į kinus.

Techninė juostos pusė

Vizualiai šis filmas niekuo nesiskiria nuo „Bjauriojo Aš“ trilogijos ir pirmosios „Pakalikų“ dalies, todėl daugžodžiauti šiuo konkrečiu atveju nenoriu. Graži animacija ir tiek. O kas čia tikrai yra smagu, tai labai kietas garso takelis, kuris pamalonins įvairiais muzikiniais kūriniais tiek vaikų, tiek ir tėvų ausis.

Aktorių kolektyvinis darbas

Filmuką žiūrėjau originalo kalba, todėl atsakyti į klausimą, kaip skamba lietuviškas dubliažas, negaliu. Užtat kas pasirinks seansą su originalo kalba, gaus nemažai smagių įspūdžių, nes pagrindinius veikėjus čia įgarsina Steve‘as Carellas, Alanas Arkinas, Russellas Brandas, Dolfas Lundgrenas, Michelle Yeoh, Taraji P. Henson, Jeanas-Claude'as Van Damme‘as, Lucy Lawless, Danny‘is Trejo‘as, Julie Andrews, Steve‘as Cooganas, RZA, Willas Arnettas ir daug kitų nuostabių aktorių, kurie paskolino savo balsus.

Verdiktas

„Pakalikai 2“ – žymiai smagesnis savo turiniu ir ne toks stovintis vietoje dėl pasikartojančių juokelių kaip 2015 metais pasirodęs pirmasis filmas apie Pimpačkiukus. Daug humoro, daug užkulisių apie Gru, daug geros muzikos ir, kas svarbiausia, daug pozityvumo skleidžiantis animacinis kino projektas, kuris neabejotinai tampa puikia pramoga tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją