Apie ką mes čia…

Išsigelbėję iš mirtį nesančio pabėgimo kambario, Zoja su Benu nusprendžia atkeršyti tiems, kurie su jais taip pasielgė. Bet jie net nenutuokė, jog paslaptingi pabėgimo kambarių kūrėjai jiems yra parengę dar vieną išbandymą, kuris šįkart gali baigtis labai liūdnai. Ar Zojai su Benu ir kitiems, pakliuvusiems į naujus spąstus, pavyks iš jų ištrūkti? Ar visgi jų lauks toks pat likimas, kaip ir daugelio kitų nelaimėlių? Viskas priklausys tik nuo jų pačių sumanumo.

Kūrinio turinys

Iš karto prisipažinsiu, kad man pirma dalis savo istorija ne itin patiko, bet ji visgi sugebėjo įtraukti. Nors, aišku, visas dėmesys joje buvo skirtas originaliai atrodantiems spąstams, be kurių beveik nebūtų įmanoma žiūrėti filmo. Ir su antra dalimi situacija yra identiška, dėl ko yra liūdna, nes kūrėjai visiškai nesugebėjo išdirbti šios naujos filmų serijos koncepcijos, kuri leistų be problemų pasinerti į istoriją bei tuo pačiu intriguotų savo siužetiniais sprendimais.

Nenoriu Jums gadinti peržiūros ir išpasakoti svarbiausių bei intrigą siužete palaikančių detalių, dėl to apsiribosiu vos keliais sakiniais apie tai, ar verta šį filmą žiūrėti kine, ar visgi ne.

Pirmiausia, šis filmas yra skirtas tiek pirmos dalies gerbėjams, tiek ir žmonėms, kurie mėgsta pabėgimo kambarius, nes kitaip žiūrėdami šią juostą gausite ne itin didelį pasitenkinimą iš rodomų scenų bei to, kokia linkme šią istoriją bandė vystyti kūrėjai. Banalybių mugė ir klišių festivalis, kuris kartais net erzina dėl to, jog nieko originalaus taip ir nepavyko sukurti.

Antra – veikėjai. Su jais susitapatinti ir juos pamėgti nėra lengva, nes beveik visi iš jų buvo lygūs kokiems nors bedvasiams statistams arba taip vadinamai skerdynių tipo filmuose pristatomai mėsai, kuri greitai dingsta iš ekranų. Skamba gal ir baisiai, bet taip yra, todėl simpatizuoti kam nors iš veikėjų sunku. Tik keli senbuviai vienu ar kitu momentu sugeba kažkaip ištempti siužetą.

Tačiau įtampos ir visai efektingų momentų irgi netrūksta. Jie ir gelbėja visą pasakojimą bei dovanoja neblogą ir kažkiek energingą pramogą. Deja, bet pramogą, kuri veikia čia ir dabar, todėl pasibaigus filmui ir išėjus iš salės, sunkiai jį prisiminsite. Jeigu norite praleisti pusantros valandos prie buko, bet neblogai laiką leidžiančio prastumti kino projekto, šis filmas kaip tik Jums.

Techninė juostos pusė

Kaip ir pirma dalis, taip ir šis filmas negali pasigirti įspūdingu biudžetu, bet tai visiškai nesutrukdė kūrėjams pateikti pakankamai tikroviškai atrodančių spąstų bei pristatyti itin akis džiuginančio produkcijos dizaino, kurį dar ir papuošė meninio apipavidalinimo sprendimai, pradedant dekoracijomis ir užbaigiant grimu.

Kameros darbas tokio pobūdžio kine yra labai svarbus, nes be jo žiūrovas negaus jokios įtampos. Ir, galiu pasakyti, jog čia mes matome tikrai pagirtiną operatoriaus darbą, kurio dinamiški judesiai leido ne vieną kartą pasijausti lyg tikrame pabėgimo kambaryje. Vaizdo montažas kai kur silpnas ir neišlaikantis vientiso pasakojimo modelio, bet garso montažas labai galingas. Taip pat nebloga ir filmo muzika, kuri sukelia ekrane išties šiurpią atmosferą.

Aktorių kolektyvinis darbas

Pirmosios dalies aktoriai buvo papildyti nauju krauju, kuris nebuvo toks beviltiškas, kaip įsivaizdavau prieš seanso pradžią. Taip, mes čia nepamatysime jokios iškilios ar bent jau geros vaidybos, nes tokiems filmams jos elementariai nereikia, bet juostoje pasirodę aktoriai bent jau neerzino, dėl to jų įkūnyti veikėjai kartais net priversdavo pajusti jiems simpatijas.

Tad nedaugžodžiaujant, juostoje galėsite pamatyti Taylor Russell, Loganą Millerį, Deborah Ann Woll, Thomasą Cocquerelą, Carlito Olivero ir Holland Roden, dar kelis epizodinius veidus. Aišku, labiausiai čia gali sužavėti pirmieji du mano paminėti aktoriai, kurie atkeliavo iš pirmtako.

Verdiktas

„Pabėgimo kambarys 2: išėjimo nėra“ – ne toks savo istorija įtraukiantis kaip 2019 metais pasirodęs filmas, bet techniniais sprendimais ir spąstų įvairove visgi žymiai pranašesnis už pirmtaką psichologinio pobūdžio siaubo trileris, kuris suteikia pakankamai energingą, nors ir visiškai vienkartinę pramogą kine.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)