Apie ką mes čia…

Norėdamas iš provincijos perkelti savo populiarų šou į aukštesnę lygą, prodiuseris Busteris Mūnas nusprendžia pasirodyti prieš tikrą pramoginio verslo vilką – Džimį Krištolą. Ir nors Busterio trupė nepadaro didesnio įspūdžio Džimiui, jis visgi duoda jam šansą su keliomis sąlygomis, kurių neįvykdžius, Busterio ir jo atlikėjų lauks milžiniški nemalonumai. Ar šlovės trokštančiam Busteriui pavyks įgyvendinti visas Džimio užgaidas? Ar visgi jo valandos yra suskaičiuotos? Štai kur didžiausias klausimas besiruošiant naujam šou, po kurio ir spręsis iš provincijos atvykusių atlikėjų likimas.

Kūrinio turinys

Ką gi, štai ir dar viena nemenko biudžeto animacija pasiekė Lietuvos ir kitas pasaulio kino rinkas. Ir galiu pasakyti, kad tokie animaciniai projektai kaip antroji „Dainuok“ dalis maloniausiai susižiūri būtent kine, todėl jeigu Jums patiko originali juosta, manau, kad galite drąsiai eiti į kiną, kuriame Jums bus suteikta visai žvali bei itin muzikali pramoga. Bet jeigu man tektų lyginti pirmą filmą su antruoju siužeto prasme, pirmtakas visgi būtų galva aukščiau. Kodėl? Viskas dėl vangios tęsinyje pristatytos istorijos, kuri ne tik atkartoja tai, kas buvo papasakota 2016 metais, bet ir neatneša jokių didesnių naujovių. Tai naują filmą priverčia stovėti toje pačioje vietoje, kurioje visa ši muzikali istorija buvo palikta prieš penkerius metus.

Taip pat tai paliečia ir juokelius, kurie arba atrodo panašiai kaip originale, arba buvo jau kažkur kitur matyti. Vaikams žinoma bus iš ko pasijuokti, bet čia ne rodiklis, nes jie ir iš parodyto piršto gali ilgai juoktis, o suaugusiems žiūrovams bus elementariai sukeltas visiškas deja vu jausmas. Tiesa, kelios scenos atrodo labai smagiai ir sugeba pralinksminti dėl ekrane rodomo absurdo, bet visumoje, humoras šiame filme nėra stipresnis jo pliusas. Užtat pačios ekrane pateiktos situacijos neleidžia nuobodžiauti nei akimirkai, todėl filmas susižiūri išties maloniai ir neprailgstančiai.

Kas dėl veikėjų, tai jokios didesnės evoliucijos juose nesimato, bet užtat nauji personažai įnešė čia kažkiek gyvybės. Ypatingai tai liečia klišinį, nors savo kaip antagonisto funkciją neblogai įvykdžiusį šou verslo magnatą Džimį Krištolą bei legendinį dainininką Klėjų Kalavėjų, kurio paprasta, bet jautri istorija leidžia akimirksniu suvokti jį kaip atsiskyrėlio gyvenimą vedantį asmenį. Buvo čia keli kiti naujokai, bet jie man ne itin patiko, nors juose ir matėsi potencialas, kurio, deja, kūrėjams nepavyko atskleisti.

Tad dar kartą pasikartosiu – patiko pirma „Dainuok“ dalis, eikite žiūrėti šios, bet nesitikėkite labai jau didelių naujovių, nes jų čia tiesiog nėra.

Techninė juostos pusė

Studija „Illumination“ ne vieną kartą buvo nustebinusi puikiai atrodančiais animaciniais projektais, kuriems buvo išleisti adekvatūs pinigai. Kalbu aš apie biudžetus, kurie nesiekia 100 milijonų dolerių ribos. Kalbu taip, nes kokia studija „Walt Disney“ be 150-200 milijonų nesugeba susisukti, o va šiai mano paminėtai studijai visuomet tai pavyksta. Ir kas įdomu, kad animacija nenusileidžia savo kokybe žymiai prabangesniems darbams. Tad „Dainuok 2“ atrodo spalvingai, maloniai, detaliai ir efektingai dėka šios juostos kūrėjų fantazijos.

Bet, žinoma, šio animacinio filmuko svarbiausiu momentu yra net ne animaciniai sprendimai, o jame skambanti muzika. Iš to, ką teko prisiminti grįžus po peržiūros, būtų tokie atlikėjai ir jų hitai kaip Eminem „My Name Is“, Aerosmith „I Don‘t Want to Miss a Thing“, Ed Sheeran „Perfect“, Shawn Mendes „There‘s Nothing Holdin‘ Me Back“, Queen „Under Pressure“, Billie Eilish „Bad Guy“ ir daug kitų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Filmuką žiūrėjau lietuviškai, nors žadu jame apsilankyti ir originalaus įgarsinimo seanse, bet iš karto pranešu, kad tie žiūrovai, kurie bijo, kad visos dainos bus įgarsintos lietuviškai, gali drąsiai eiti žiūrėti filmo tame variante, kuriame aš jį įvertinau. Pats dubliažas yra labai vykęs, o dainas, kurios yra atliekamos ekrane, girdėsite originalia kalba. Ir kas maloniausia, kad perėjimai iš lietuviško į anglišką įgarsinimus neerzina, nes iš karto pasineri į muzika, kuri yra čia atliekama. O pačios dainos aišku turi lietuvišką titravimą, kas palengvins peržiūrą žmonėms, kuriems yra sunku su anglų kalba.

Verdiktas

„Dainuok 2“ – žvaliai išvystytas ir labai muzikalus 2016 metų animacinio hito tęsinys, kuris būtų pagirtinas, jeigu ne pasikartojantys juokeliai, ne itin originalus siužetas ir pernelyg klišiniai personažai. Ir nors šie paminėti bruožai dažnai yra būdingi antrosioms kokių nors hitų dalims, visgi šiuo atveju esminiu koziriu tampa užvedanti muzika, kuri ir leidžia užmerkti akis į tam tikrus siužetinės linijos minusus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją