Apie ką mes čia…

Pasaulinio lygio žvaigždės – dainininkai Ketė Valdez bei Bastianas – prieš 20 milijonų žmonių auditoriją turėjo atlikti dainą „Marry Me“ ir taip pasižadėti vienas kitam amžiną meilę. Bet prieš pat pasirodymą Ketė sužino karčią tiesą, kad jos mylimasis yra jai neištikimas. Tai ir paskatino ją žengti visiškai neapgalvotą žingsnį – ištekėti už vyruko salėje, laikančio plakatą „Tekėk už manęs“. Ar žinomai dainininkei ir matematikos mokytojui Čarliui yra lemta būti kartu? Visai netrukus jie tai išsiaiškins.

Kūrinio turinys

Taip, tai dar vienas filmas, kurio siužeto eigą galima nuspėti vien pasižiūrėjus anonsą. Bet ar tai yra blogai? Manau, kad ne, nes tokios romantinės istorijos, kaip ši turi teisę egzistuoti dėl vieno tikslo – suteikti žiūrovui naivią ir saldžią pramogą, kurios metu jis gali užsimiršti patikėdamas stebuklais. O stebuklu šiuo atveju yra sunkiai įmanoma meilė.

Pats juostos siužetas yra nuvalkiotas, bet, iš kitos pusės, filmas susižiūri tikrai maloniai vien dėl pačios temos, kurią čia bando gvildenti kūrėjai. O ta tema tampa ne iš visiškai skirtingų pasaulių žmonių susitikimas, bet neištikimybės kaina. Ties tuo filme buvo sužaista pakankamai gerai, nes žiūrovas gauna kelis pavyzdžius, kaip vienas neapgalvotas ir aistros perpildytas žingsnis gali pakeisti kelių žmonių gyvenimus bei tuo pačiu palaužti pasitikėjimą. Tad tokios susimąstyti priverčiančios mintys duoda šiai istorijai savito šarmo. Visgi tai ne vien nulaižyta ir naivi istorija, bet ir kartu romantinio pobūdžio projektas su paprastu, bet paveikiančiu pamokslu.

Žinoma, einant žiūrėti tokio tipo filmo žinai, kokius veikėjus pamatysi, todėl visiškai nestebino, kad ekrane turėjome turtingą ir žymią, bet visiškai nelaimingą moterį, paprastą ir geraširdį vyruką bei už humoro pusę atsakingą draugę. Nieko neprimena? Nes man tai viskas panašu į 1999 metų britų kino hitą „Noting Hilas“.

Bet dėl to neturiu jokių priekaištų, nes beveik visi pagrindiniai veikėjai šiame filme sukeldavo vien tik pačius pozityviausius jausmus. Išskyrus Bastianą, aišku, kuris atitiko tą vyrų prototipą, dėl kurio taip alpsta moterys, bet dažniausiai lieka įskaudintos.

Humoro filme yra, todėl pati peržiūra neprailgsta ir kartu priverčia smagiai pasijuokti iš tam tikro absurdo bei naivumo. Todėl jeigu norite atsipalaiduoti ir pasinerti į mielą, nors ir nuspėjamą istoriją, šis naujas romantinis filmas leis Jums tai padaryti. Nieko ypatingo, bet laikas kino salėje bus praleistas pozityviai, o to kartais ir reikia, kai norisi atsiriboti nuo rimtų filmų žiūrėjimo.

Techninė juostos pusė

Tokio tipo projektai niekada nepasižymėjo labai jau išskirtinai atrodančia išore, bet tai nereiškia, kad juose negalima rasti privalumų. Čia didžiausiu privalumu, aišku, yra malonus ausims garso takelis ir pagrindinė filmo daina „All My Way“, kurią atliko pati Jennifer Lopez. Kameros darbas, vaizdo ir garso montažas bei meninis apipavidalinimas nesukelia jokio nepatogumo jausmo, todėl juosta susižiūri išties maloniai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Dažnai kalbėti apie vaidybą tokio tipo filmuose yra sunku, nes reikia būti visiškai naiviam, kad tikėtumeisi kokių nors išskirtinių pasirodymų. O kai dar ekrane šmėžuoja tokie romantinių komedijų veidai kaip Jennifer Lopez ir Owenas Wilsonas, galima tiesiog pamiršti apie išsiskiriančius iš minios personažus.

Ir sakau taip todėl, kad ši porelė visuomet vaidina taip pat, jeigu kalba eina apie tokio tipo filmus, todėl ir čia nieko naujo mes nepamatome. Vaidina jie neblogai, bet lygiai taip pat, kaip ir kituose projektuose. Tą patį galiu pasakyti ir apie Johną Bradley‘į bei Sarah Silverman. Gal tik Maluma šičia turėjo progos pasireikšti, nes kaip ne kaip, tai buvo jo kino debiutas.

Verdiktas

„Atsitiktinis jaunikis“ – standartinis savo nuspėjama istorija ir labai naivus skleidžiama žinute romantinis filmas su Jennifer Lopez pagrindiniame vaidmenyje. Tačiau, kaip ten bebūtų, filmas suteikia išties malonią ir kažkiek juokingą pramogą, kuri leidžia pasinerti į dviejų skirtingų žmonių pasaulį bei suvokti jų požiūrį į meilę vienas kitam. O to kartais reikia norint atsiriboti nuo rimto ir daug apmastymų reikalaujančio kino.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją