„Gal todėl, kad neturiu daug praktikos kino premjerose, per išnkstinę peržiūrą be galo jaudinausi. Ant raudonojo kilimo, salėje jaučiausi labai sukaustytas, įsitempęs, pavyko truputį atsipalaiduoti tik po filmo, kai priėję žmonės sakė gražius žodžius. Apsidžiaugiau, kad filmas patiko, o aš nesugadinau vaizdo, bet pats norėsiu nueiti į kino teatrą dar kartą“, - pranešime spaudai šypsojosi premjerą prisiminęs aktorius.

Ne vienam juostos žiūrovui būtent jo sukurtas Martyno personažas buvo įsimintiniausias. Tiesa, pats Eimutis apie savo darbo rezultatą atsiliepia kukliai.

„Scenaristai sudėliojo puikų charakterį, kuris puikiai parodo, kad nėra mažų vaidmenų. Džiaugiuosi, kad pavyko susišnekėti su režisieriumi, jis man davė nemažai laisvės kurti charakterį ne tik vidumi, bet ir išorinėmis detalėmis – akiniais, ūsiukais. Nebuvau įspaustas į rėmus, bet tuo pačiu – ir nediktavau sąlygų. Martynas – bendro komandos darbo rezultatas“, - sakė aktorius.

Jis atskleidė, kad Martyno vaidmens sutiko imtis toli gražu ne iš karto.

„Kai man paskambino, atsisakiau – iš trumpo apibūdinimo man šis vaidmuo nepasirodė įdomus. Vis dėlto, po kurio laiko sulaukiau dar vieno skambučio ir pasiūlymo perskaityti scenarijų. Tuomet Martynu susižavėjau – jis nuoširdus, net labai įskaudintas neatsuko savo draugui nugaros. Tai žmogus, su kuriuo puikiai jautiesi ir laimėje, ir varge. Aš ir pats gana infantiliai jautrus, todėl personažas man pasirodė artimas. Dabar labai džiaugiuosi, kad sulaukiau to antrojo skambučio ir turėjau galimybę persvarstyti pasirinkimą“, - neslėpė E. Kvoščiauskas.

„Pats vaidmuo įdomus tuo, kad norėjosi jam suteikti ir juokingų, humoristinių savybių, bet nepaversti jo deklaratyviai šaržuotu homoseksualu. Ieškojau subtilios ribos tarp tiesiog juokingo personažo ir tikro, gyvo žmogaus, su jo jausmais, vidiniu pasauliu. Labai tikiuosi, kad tą pajus ir žiūrovai“, - dalijosi žinomas aktorius.

„Atsimenu, labai daug streso sukėlė paskutinioji mano darbo filmavimuose diena. Aš dar seniau buvau susiplanavęs atostogas, o kaip tyčia paskutinė pamaina – naktinė. Filmavome Nacionaliniame dramos teatre, o aš baigęs lekiau tiesiai į oro uostą. Jei nebūtume spėję, žinoma, būčiau paaukojęs atostogas, bet viskas pavyko puikiai“, - prisiminė Martyną įkūnyjęs aktorius.

Komedijos veiksmas sukasi aplink pagrindinę Jurgitos Jurkutės įkūnytą heroję, kuri tikrosios meilės ieško akluose pasimatymuose. Jie pasirodo esantis tikras minų laukas. E. Kvoščiauskas atsimena, kad ir jam teko patirti nevykusių susitikimų.

„Dar mokyklos laikais, kai važiuodavome į kito kaimo šokius, pakviečiau vieną simpatišką merginą šokti. Pradėjome kalbėtis, juokauti, o jai nusišypsojus pamačiau, kad ji be priekinio danties. Dar po poros šokių mandagiai nusimuilinau“, - kvatojosi aktorius.

Dabar susitikimui jis labiausiai norėtų pakviesti vieną mylimiausių pasaulio aktorių Meryl Streep. „Gal tai banalu, bet labai norėčiau jos išklausinėti aktorinių subtilybių. Ji – beprotiškai talentinga, to nepaslėpsi. Kas kartą žiūrėdamas filmą su ja būnu nokautuotas“, - atskleidė E. Kvoščiauskas.

„Tobulas pasimatymas“ – lietuviška romantinė komedija apie pradinių klasių mokytoją Liną (akt. Jurgita Jurkutė), kuri svajoja sutikti savo gyvenimo meilę ir pasiryžta nueiti į aklą pasimatymą. Kai jos pora nepasirodo, prie staliuko prisėdęs populiarios TV laidos vedėjas Tomas (akt. Leonardas Pobedonosvecas) įžūliomis pastabomis galutinai sugadina ir taip nevykusį vakarą. Negana to, vėliau jis išsityčioja iš naivuolės savo laidoje, o galiausiai įžeistai vienišei pateikia pasiūlymą, kurio atsisakyti neįmanoma.

Ar pavyks tokiems skirtingiems žmonėms dirbti kartu? Ar įmanoma rasti meilę internetinių pasimatymų labirintuose? Kiek varlių reikės pabučiuoti Linai, kad surastų princą ant balto žirgo? Ar pirmasis pasimatymas gali būti tobulas? „Tobulas pasimatymas“ – romantinė komedija, pilna gyvenimiškų nesusipratimų, nuoširdžių jausmų, netikėtų šeimyninių dramų ir, žinoma, viską nugalinčios meilės. Kinuose – nuo 2020 m. sausio 3 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)