Įtempto siužeto, adrenalino ir ringo dvikovų gerbėjai „Kovotojuose“ išvys ypač realistiškas ir žadą atimančias varžybas. Filmo kūrėjas G.O'Connoras tyčia į savo aktorių komandą įtraukė ne vieną mišrius kovos menus praktikuojantį atletą.

Dramatiškoje juostoje, pasak „ACME Film“ pranešimo žiniasklaidai, greta profesionalių aktorių į ringą keliaus patyręs imtynininkas, 1996-ųjų olimpinėse žaidynėse auksą laimėjęs Kurtas Angle'as, daugkartinis kovų čempionas, amerikietis Nate'as Marquardtas, šios kovos šakos mėgėjų pažįstamas brazilas Roanas Carneiro ir amerikiečiai Erikas Apple'as bei Anthony Johnsonas.

Nors kino kritikai retai giria kino kūrėjus už neprofesionalių aktorių pasirinkimą, „Kovotojų“ atveju neabejojama, kad realiose kovose ne vienerius metus dalyvavę sportininkai suteiks juostai efektingumo. Mišrūs kovos menai (angl. mixed martial arts (MMA) yra kontaktinio sporto šaka, kurioje leidžiama naudoti įvairią smūgiavimo ir imtynių techniką tiek stovint, tiek pargriuvus ant žemės.

Mišriuose kovos menuose yra bokso, imtynių, braziliško džiu-džitsu, Muay Thai, kikbokso, karate, dziudo ir kitų kovos menų elementų.

Vaidindamas treniravosi olimpiados atrankai

Kurtas Angle‘as imtynių pasaulyje yra laikomas vienu garsiausių sportininkų per pastaruosius 20 metų. Portalui Mmaweekly.com, 42-ejų vyras tikino džiaugęsis proga išmėginti save kino pasaulyje ir tuo pačiu pasitreniruoti atrankai į olimpinę JAV rinktinę.

„Iškart po laimėjimo 1996-ųjų olimpiadoje turėjau progą likti profesionaliu imtynininku arba užsiimti mišriaisiais kovos menais. Pastarųjų atsisakiau, nes nedaug mokėjo. Vėliau mišriųjų kovos menų kovos išpopuliarėjo ir pradėjau save keikti. Jau buvau pasiruošęs pakeisti „specialybę“, bet susilaužiau kaklą, teko atlikti operaciją. Dabar pilna jėga grįžtu į sporto pasaulį, noriu dalyvauti atrankoje į 2012-ųjų Amerikos olimpinę imtynių rinktinę. Mano tikslas – patekti į komandą. Jei pavyks – gauti medalį“, – sakė K.Angle‘as.

Filme „Kovotojai“ sportininkas vaidina nenukaunamą Rusijos vidutinio svorio kovotoją Kobą. „Sutikęs filmuotis, džiaugiausi mišriųjų kovos menų treniruotėmis. Nesvarbu, kad tai buvo filmas, viską darėme iš tiesų, buvo gera proga pasitempti“, – prisiminė K.Angle‘as. Jis tikino, kad po šio filmo ir pasibaigus olimpinių žaidynių vajui, darsyk gali pamėginti įsiveržti į mišriųjų kovos menų areną. „Noriu patekti į rinktinę, o po to bus matyt. Mano kaklas yra lūžęs net penkis kartus, bet niekada nesijaučiau geriau, tad esu pasirengęs iššūkiams“, – optimizmu tryško patyręs kovotojas.

Filmo, kuris mūsų šalies kino teatruose pasirodys jau lapkričio 25 dieną, anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją