„Nori šampano butelio? Atsineškime šampano!“, – prieš tęsdamas linksmybes garsiajame Manhatano naktiniame klube „Studio 45“ V. Gerulaičio personažas šūkteli pagrindiniam filmo herojui.

Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, pasak V. Gerulaitį pažinojusių žmonių, jis garsėjo dosnumu ir buvo laukiamas bei dažnas svečias prabangiuose aštuntojo ir devintojo dešimtmečio vakarėliuose.

Tam, kad į juos patektų, jam tikrai netekdavo mindžikuoti didelėse eilėse prie įėjimo. Teniso žvaigždė mėgavosi įspūdinga prabanga ir kiekvienu savo pasirodymu viešumoje palikdavo įspūdį – kelionėms rinkdavosi iš kelių nuosavų „Lamborghini“ ir „Rolls-Royce“ automobilių arba skrisdavo privačiu lėktuvu.

Tačiau ne tik turtai elitiniam teniso žaidėjui atvėrė geidžiamiausių Niujorko vietų duris. V. Gerulaitis prisimenamas kaip charizmatiškas ir atlapaširdis linksmuolis, kuris mėgavosi gyvenimo malonumais, nuolat būdavo dėmesio centre ir dalindavosi džiaugsmu su kitais.

Ilgametis Lietuvos teniso teisėjas Vincentas Korkutis, kuris teisėjavo prestižiškiausiuose pasaulio teniso čempionatuose ir bičiuliavosi su geriausiais teniso žaidėjais, prisimena, kad V. Gerulaitis didžiavosi savo lietuviškomis šaknimis.

„Kai 1976 m. pirmąkart teisėjavau mačui, kuriame žaidė Vitas, jis dešimttūkstantinei žiūrovų salei paskelbė, kad esu pirmasis lietuvis, kuris jam teisėjauja iš bokštelio“, – pasakoja vėliau nekart pas legendinį tenisininką viešėjęs V. Korkutis.

Kaip gyvenime, taip ir filme, V. Gerulaičio personažas nuolat apsuptas aktorių ir supermodelių. Jis bičiuliavosi ne tik su tuometiniais ATP reitingo lyderiais Bjornu Borgu (akt. Sverriras Gudnasonas) ir Džonu Makenrojumi (akt. Shia LaBeoufas), bet ir su kitomis legendomis: Micku Jaggeriu, Andy Warholu, Liza Minnelli.

Visgi artimiausi V. Gerulaičio draugai yra nekart užsiminę, kad nerūpestingoms linksmybėms šviesiaplaukis donžuanas pasiduodavo tik grįždavęs iš turnyrų. Ruošdamasis varžyboms jis būdavo labai disciplinuotas ir kelias savaites treniruodavosi po aštuonias valandas per dieną.

Ryškiausią pergalę V. Gerulaitis iškovojo 1977 m., triumfavęs „Australian Open“ turnyre. Šešerius metus iš eilės (nuo 1977 iki 1982 m.) jis išsilaikė pirmame ATP reitingo dešimtuke – aukščiausiai buvo pakilęs iki 3-ios pasaulio raketės. V. Gerulaitis ne kartą įveikė teniso legendas, tarp jų ir pagrindinius filmo herojus, Dž. Makenrojų ir B. Borgą.

Nors V. Gerulaitis su pirmosios pasaulio raketės titulą pelniusiais Dž. Makenrojumi ir B. Borgu nekart varžėsi svarbiuose turnyruose, gyvenime jie buvo geri draugai. Jie ne tik treniruodavosi drauge, bet ir dažnai viešėdavo vienas pas kitą svečiuose.

Daugybę V. Gerulaičio draugų ir gerbėjų 1994 m. sukrėtė žinia apie tenisininko žūtį. Sulaukęs vos 40-ies V. Gerulaitis mirtinai apsinuodijo bekvapėmis anglies monoksido dujomis, pasklidusiomis iš sugedusios baseino vandens šildymo sistemos.

„Lietuvišką liūtą" į amžinojo poilsio vietą Long Ailande išlydėjo keli šimtai žmonių, tarp kurių buvo daug teniso, verslo ir pramogų pasaulio įžymybių.

Filmas „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“ Lietuvos kino teatruose rodomas nuo sausio 12 d.

Video anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)