Filme pristatomos nevienareikšmiškos išpažintys verčiančios susimąstyti apie tai, kad darbas KGB ne visuomet reiškė saugų ir užtikrintą gyvenimą.

Kertinis filmo epizodas – buvusio KGB tardytojo Vytauto Urbono ir jo tardyto disidento Vytauto Skuodžio susitikimas. Šis įvykis tapo netikėta kulminacija ir patiems filmo autoriams „Žinojome, kad turime prakalbinti ir kitą pusę, metus laiko ieškojome būdų įtikinti tardytoją filmuotis, tačiau nebuvome iki galo tikri, kad pavyks. Mintis, kad šie du personažai turi susitikti kilo iš jų susidomėjimo vienas kitu. V. Skuodis klausdavo apie V. Urboną ir atvirkščiai.

Norėjome filmuoti jų susitikimą, bet tai buvo tarsi tos idėjos, kurios iš pradžių atrodo neįgyvendinamos. Pasirodo viskas buvo kur kas paprasčiau, nei manėme. Tiek profesorius V. Skuodis, tiek buvęs KGB tardytojas V. Urbonas mūsų pasiūlymą priėmė palankiai ir filmavimas įvyko. Istorija, kurią išgirdome iš V. Urbono lupų mus paliko be žado. Tikime, kad ji daugeliui turėtų padėti suprasti, kad net ir bendradarbiavimas su rėžimine sistema negali apsaugoti nuo viską po savimi traiškančių sistemos krumpliaračių,“ – teigė filmo režisieriai Maxi Dejoie ir Virginija Vareikytė.

Filmo anonsą su buvusu tardytoju Vytautu Urbonu galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)