"Galiu sakyti, kad buvom švelniai nustebinti. Dėmesys buvo didžiulis: turėjome daugybę interviu, buvome kviečiami filmuotis įvairiose laidose. Spaudos konferencijoje pagrindiniai klausimai buvo apie tai, iš kur Lietuvoje tokie gražūs vaizdai ir tokie profesionalūs kūrėjai bei aktoriai", - įspūdžiais iš kelionės dalijasi D. Ulvydas.

Pasak režisieriaus, Ukraina iki šiol neturi tokios sėkmės sulaukusio nacionalinio filmo, nors šalyje gyvena daugiau nei 45 milijonai žmonių. Be to, daugelį stebino pasakojimai, kaip lietuviai sugebėjo tokį profesionalų filmą nufilmuoti per tokį trumpą laiką ir už tokius mažus pinigus.

"Įpusėjus spaudos konferencijai, supratome, jog žurnalistai nežino tikrosios Manto Jankavičiaus profesijos, todėl, kai pasakėme, kad jis dainininkas ir čia jo debiutas kine, žurnalistai liko nustebę. Tuomet pasipylė provokacijos apie tai, kaip Agnei patiko su juo bučiuotis, o profesionalios aktorės Tatjanos Liutajevos klausinėjo, padeda ji ar trukdo kartu filmuojantis dukrai. Taip pat visiems labai buvo įdomu sužinoti, kaip mamai ir dukrai patiko vaidinti drauge", - prisimena D. Ulvydas.

Kino platintojai Ukrainoje patys stebėjosi spaudos konferencijos sėkme ir teigė tokių įdomių susitikimų neturėję dar nei su vienais filmų kūrėjais. Ž. Naujoko teigimu, tokio lygio premjeros greičiausiai nebūtų įvykę be Lietuvos ambasados bei Kultūros ministerijos atstovų pagalbos.

Šiuo metu nuotykių veiksmo juostą "Tadas Blinda. Pradžia" galima išvysti devyniuose Ukrainos miestų kino teatruose. Planuojama, kad iš viso Ukrainoje bus parodyta apie 400 šio filmo seansų.

Premjeros akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)