Štai filmų, kuriuos žiūrėdami mirė žmonės, sąrašas:

Filmas „Jaws“ („Nasrai“), 1975 m.

1975 m. režisieriaus Steveno Spielbergo siaubo trileris, kuriame vaidino Roy‘us Schneideris, Richardas Dreyfussas, Robertas Shaw ir didelis baltasis ryklys Bruce‘as. Kol 1977 m. nepasirodė George‘o Lucaso „Žvaigždžių karai“, „Nasrai“ buvo visų laikų pelningiausias filmas, visame pasaulyje už bilietus surinkęs apie 470 mln. dolerių (o jo biudžetas buvo 7 mln. dolerių). Pakako išraiškingo, grėsmingo garso takelio, trupučio kraujo ir didžiulių nasrų, kad žiūrovai paskui ne vienerius metus bijotų lipti į vandenį. Tie, kurie gyvi išėjo iš kino teatro.

1975 m. rugsėjo 9 d., kai „Nasrai“ jau penkis mėnesius buvo rodomi kino teatruose, 45 m. amžiaus Elmeris C. Sommerfieldas su žmona Marilyn atėjo pažiūrėti šio filmo į „Ford City Cinema“ kino teatrą Čikagoje. Po 45 minučių filmo žiūrėjimo E. C. Sommerfieldas patyrė širdies smūgį.

Žmona skubiai kreipėsi į kino salės darbuotoją Vince‘ą Tripodį, jis iškvietė greitąją. Kol atvyko paramedikai, du kino salėje buvę gydytojai 10 min. darė vyriškiui dirbtinį kvėpavimą. Deja, to nepakako – pakeliui į ligoninę E. C. Sommerfieldas mirė. V. Tripodis sakė „The Chicago Tribune“ korespondentui, kad tokio atvejo nėra buvę per 27-erius jo darbo kino teatruose metus.

Filmas „Avatar“ („Įsikūnijimas“), 2009 m.

Jameso Camerono filmas „Įsikūnijimas“ padarė kiek prie stiprų įspūdį vienam nelaimingajam Taivane. 42 m. vyras prastai pasijuto ir išėjo iš kino salės. Priimamajame jis prarado sąmonę dėl stipraus insulto, o praėjus 11 dienų mirė. Taivanietis turėjo aukštą kraujospūdį, medikai teigė, kad jo mirtis – per stiprus susijaudinimas, žiūrint filmą „Įsikūnijimas“. Sunku pasakyti, kaip tokį apibūdinimą vertinti – kaip teigiamą ar kaip neigiamą.

Filmas „Aliens“ („Ateiviai“), 1986 m.

Ateiviai nėra baisiausia tema, bet vienam studentui Indijoje to pasirodė per daug. M. Prabhakaras dalyvavo kino filmų maratono naktyje, visą naktį žiūrėjo siaubo filmus. Paryčiui jis nuėjo į tualetą, parbėgo šaukdamas, nualpo ir greitai mirė.

Kaip rašo laikraštis “Times of India”, bičiuliai ne iš karto pastebėjo, kad M. Prabhakaras nualpo, o kai vėliau bandė jį atgaivinti, buvo jau per vėlu. Atvežus į vietos ligoninę, medikai konstatavo jo mirtį.

Filmas „The Conjuring 2“ („Išvarymas 2“), 2016 m.


Išvarymas“ ir jo tęsinys ypač baugūs todėl, kad tariamai kurti remiantis tikrais įvykiais. Kino kūriniai sulaukė nemažai pagiriamųjų recenzijų ir atnešė daug pelno už bilietus. Na o vienam žiūrovui Indijoje 2016 m. „Išvarymas 2“ pasirodė per daug šiurpus.

Kaip rašyra 2016 m. birželio 17 d. „Times of India“ numeryje, Tamilas Nadu mirė kino salėje, baigiantis filmui. Toliau istorija darosi dar keistesnė. Rašyta, kad 65 m. amžiaus vyras žiūrėdamas filmą skundėsi skausmu krūtinėje. Jį išvežė į ligoninę, bet ten medikai konstatavo jo mirtį. Jo kūną išvežė į kitą ligoninę tolimesnei apžiūrai, bet tos ligoninės jis nepasiekė – vairuotojas dingo su visu mirusiojo kūnu. Galbūt ši istorija po poros dešimtmečių bus perkelta į kino ekranus trečioje „Išvarymo“ dalyje.

„The Twilight Saga: Eclipse“ („Užtemimas“), 2010 m.

Vieną šį filmą žiūrėjusį žmogų ištiko liūdnas likimas. 2010 m. vasarą Velingtone (Naujoji Zelandija) 23 m. Damianas Anthony‘is Smythe‘as įsmuko į kino salę pažiūrėti „Užtemimo“. Po filmo salėje įjungus šviesą, jį rado be sąmonės, šalia gulėjo tuščias viskio butelis.

Koroneris konstatavo, kad vaikinas mirė dėl apsinuodijimo alkoholiu. D. A. Smythe‘o tėvas sakė žurnalistams, kad sūnus turėjo priklausomybę alkoholiui, bet nenorėjo gydytis.

„The Passion of the Christ“ („Kristaus kančia“)

Šį Melo Gibsono biblinį epą daug kritikavo dėl kraujo ir žiaurumo, vaizduojant Kristaus mirtį ir prisikėlimą. Kritika ne be pagrindo, ypač turint omenyje, kad žiūrėdami šį filmą mirė du žmonės.
Pirmas incidentas įvyko 2004 m. vasarį Kanzaso valstijoje, Vičitoje. 56 m. Peggy Scott mirė nuo širdies smūgio per nukryžiavimo sceną, kurią vietos televizijos korespondentas pavadino daugiausia emocijų keliančia filmo dalimi. Kino salėje buvusi seselė bandė atgaivinti moterį, tačiau jos pastangos buvo bergždžios. Nuvežus P. Scott į vietos ligoninę gydytojas konstatavo, kad moteris mirusi.

Po mėnesio toks pats likimas ištiko 43 m. brazilų pastorių Jose Geraldą Soaresą. Jis išnuomojo kino salę, kad pažiūrėtų filmą kartu su savo parapijos nariais. Žiūrint filmą pastoriaus žmona pastebėjo, kad vyras neteko sąmonės. Tarp žiūrovų buvo medikas, tačiau jam nepavyko išgelbėti pastoriaus. Kažkas piktinosi, kad pastorius mirė dėl žiaurių filmo scenų, bet pastoriaus draugas nesutiko ir pabrėžė: „jis ramiai žiūrėjo filmą, sėdėdamas šalia žmonos.“

„A Fish Called Wanda“ („Žuvelė Wanda“), 1988 m.

Jei kas siūlys pažiūrėti komediją „Žuvelė Wanda“ ir sakys, kad mirsite iš juoko, gerai pagalvokite, ar norėtumėte tokio likimo. 1989 m. danų mokslininkas žiūrėdamas šį filmą iš tiesų mirė iš juoko. Jis tiek kvatojo, kad patyrė širdies smūgį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)