Režisieriaus Jorgo Lantimo filmas gavo 12 BAFTA nominacijų, įskaitant geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausios aktorės kategorijas. Dėl geriausios aktorės statulėlės varžysis „Favoritėje" britų XVIII amžiaus karalienę Aną suvaidinusi Olivia Colman, kuri sekmadienį už šį vaidmenį gavo „Auksinį gaublį".

O. Colman kolegės Emma Stone ir Rachel Weisz, vaidinančios monarchės palankumo siekiančias varžoves, gavo nominacijas antrojo plano aktorės kategorijoje.

Freddie Mercury biografija „Bohemijos rapsodija" (Bohemian Rhapsody), filmas „Pirmasis žmogus" (First Man) apie Neilą Armstrongą, autobiografinis meksikiečių režisieriaus Alfonso Cuarono filmas „Roma" (Roma) ir muzikinė melodrama „Taip gimė žvaigždė" (A Star is Born) gavo po septynias nominacijas.

BAFTA apdovanojimai laikomi Holivude dalijamų „Oskarų" sėkmės indikatoriumi, nors šiemetinis kino apdovanojimų sezonas, kaip atrodo, bus sunkiai prognozuojamas.

Dėl geriausio filmo BAFTA apdovanojimo varžysis „Favoritė", „BlacKkKlansman",„Žalioji knyga" (Green Book), „Roma" ir „Taip gimė žvaigždė".

Atskiroje kategorijoje į geriausio britų filmo vardą pretenduoja trileris apie Normandijos salas „Žvėris" (Beast), „Bohemijos rapsodija", „Favoritė", dokumentinė juosta apie mados industriją „McQueen", komikų Laurelio ir Hardybiografija „Stenas ir Olis. Juoko broliai" (Stan and Ollie), kriminalinis trileris „Iš tiesų tavęs niekuomet čia nebuvo" (You Were Never Really Here).

Geriausios aktorės kategorijoje nominuotos O. Colman, Glenn Close, suvaidinusi juostoje „The Wife", Lady Gaga iš „Taip gimė žvaigždė", Melissa McCarthy, nusifilmavusi juostoje „Can You Ever Forgive Me?" ir Viola Davis iš trilerio „Našlės" (Widows).

Į geriausio aktoriaus apdovanojimą pretenduoja Bradley Cooperis, suvaidinęs filme „Taip gimė žvaigždė", Christianas Bale'as , suvaidinęs buvusį JAV viceprezidentą Dicką Cheney filme „Vice", Rami Malekas iš „Bohemijos rapsodijos", Steve'as Cooganas iš „Steno ir Olio" ir Viggo Mortensenas iš „Žaliosios knygos".

Laimėtojai bus paskelbti vasario 10 dieną per ceremoniją Londone, kurią ves BBC komiško serialo „Žavios ir labai pavojingos" (Absolutely Fabulous) žvaigždė Joanna Lumley.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją